20 Weken zwanger en de afgelopen weken vielen mij zwaar.

Avatar
geschreven door Susanne

20 Weken zwanger maar al even was het stil bij BijSuSe en lag ik een aantal weken ziek op bed. Ik had de griep goed te pakken en daaroverheen kreeg ik een longontsteking. Na twee weken kon ik weer redelijk functioneren maar mijn conditie was nergens meer te vinden.

Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen.

Mijn man die ook een aantal dagen naar Duitsland moest voor de grootste groente en fruitbeurs en ik er dus even alleen voor stond met vier kinderen en een pup, daar ging al mijn energie naartoe. Toen mijn man thuiskwam begonnen de kinderen met de griep en bleek Mats ook een longontsteking te hebben. Drie kinderen met hoge koorts is aanpoten. Slapeloze nachten en tot laat bij de huisartsen post. Ik heb de afgelopen weken dan ook even mijn telefoon genegeerd. Sorry als ik niet iedereen even snel of niet heb geantwoord, ik heb al mijn aandacht nodig gehad voor mijn gezin.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het heerlijk vond, de druk eraf die ik mijzelf altijd oplegde.

Sinds ik zwanger ben merk ik steeds meer dat ik mij afsluit en mij meer richt op mijn gezin en het huishouden. Ik heb ook heel erg last van schoonmaakdrang en mijn hormonen.

Vorige week knapte er dan ook iets bij mij en kwam alle emotie eruit. Het gevoel dat je aan het rennen en vliegen ben voor iedereen maar je het nooit goed genoeg doe. Ik ben gaan schelden, schreeuwen en huilen. Voor even herkende ik mijzelf niet meer, ik kon het niet stoppen. Onze nieuwe buren zullen wel gedacht hebben.

Daarna ben ik gaan slapen, heel veel slapen.

Alsof de kinderen het aanvoelen want voor het eerst is er de afgelopen vier nachten niemand ’s nachts aan mijn bed geweest.

Sinds ik beter ben zijn wij gestart met al die huishoudelijke taken die nog op het lijstje stonden, zoals het repareren van de kapstok en het bijschilderen van de muren. Wij zijn begonnen met alle kamers klaarmaken voor de grote verbouwing en aan het weggooien wat weg kan.

Eigenlijk zouden wij gewoon een garageverkoop moeten doen want wij hebben zoveel spullen die weg kunnen.

Op dit moment ben ik al die kilo’s erbij aan het eten wat ik gedurende de griep heb gemist. Alleen daarom is Robine weer blij dat ik zwanger ben want dan eten wij volgens haar meer ongezond.

Langzaam aan wil ik dan ook weer verder met BijSuSe maar vind ik het ook heerlijk om het even wat rustiger aan te doen. Op Instagram zal ik dan ook zeker niet meer elke dag een foto plaatsen en om te voorkomen dat jullie ook niet al die kilo’s bijkomen zal ik niet al mijn recepten delen.

Wel heb ik nog super leuke blogs staan van bloggers die mij trouw hun blogs zijn blijven sturen, bedankt daarvoor. Ook zal ik al die Kinderquotes gaan inplannen want ik heb nog zoveel leuke en grappige uitspraken staan van kinderen. Ik merk dat het schrijven mij nog makkelijk afgaat en ik wil weer elke vrijdag proberen een blog klaar te hebben.

Na zo’n lange pauze heb ik genoeg schrijfmateriaal en gaan er ook een aantal dingen veranderen in mijn leven waar ik jullie snel meer over wil vertellen.

 

Bedankt voor het blijven volgen en alle lieve en berichten die ik de afgelopen weken heb ontvangen.

Laat een reactie achter

4 reacties

  • Hè lieve Susanne wat heftig zo’n ziekenboeg in huis en dan zelf ook nog zo ziek worden. Hoop dat jullie snel allemaal weer helemaal fit zijn. Tweede stuk van je blog is zo herkenbaar!! Mijn Emmer liep ook over, ga ook terug naar 1x pw. Pfff dat ‘moeten’ van onszelf hè….. Take care liefs x

  • Lieve Suzanne. Je bent een bikkel hoor. Leuk om je blog te lezen. Hoop dat je een btje geniet van de laatste helft van je zwangerschap

  • Ik ben trots op je Susan, hoe je alles doet. Hoe mooi je zwanger bent en goed dat je voor jezelf opgekomen bent. Jij bent ook belangrijk he meid!!!! Liefs Linda

  • Nou Suus, dat waren me dan de weken wel. Fijn dat je weer beter bent. Hopelijk is iedereen nu aan de beurt geweest en is de 2e helft alleen nog maar vol met liefde, leuke dingen en lol. X