Aloë Vera wonderplant.

Avatar
geschreven door Susanne

Zelf heb ik totaal geen groene vingers maar veel van mijn collega’s wel.

Ik zou het zo graag willen, mijn eigen moestuintje maar zelfs met de cactus trend weet ik het nog te verzieken.

Ondanks het ontbreken van mijn groene vingers ben ik wel geïnteresseerd in natuurlijke huidproducten en in combinatie met mijn passie voor koken, kook ik soms (samen met mijn stiefdochter) onze eigen lippenbalsem of dagcrèmes. Nu had ik laatst een gesprek met één van mijn collega’s wiens passie planten is en kwamen we op het onderwerp natuurlijke huidproducten. De aloë Vera kwam ter sprake, een plant waarvan je de bladen kan opensnijden en de pure Aloë Vera eruit komt lopen. Even in de blender en dan heb je volgens het mens en gezondheidsforum het beste geneesmiddel in huis.

img_7983

Je kan het voor van alles gebruiken:

  • Brandwonden
  • Eczeem
  • Snij en schaafwonden
  • Droge huid
  • Zweertjes
  • Luier uitslag
  • Reuma
  • Ouderdomsvlekken

Als dit nog niet genoeg is kan je het volgens deze site ook eten.  De werking is dan net zo krachtig en tegen nog veel meer aandoeningen geschikt.

Deze plant moest ik hebben en als ik de prijs vergelijk van de plant versus een potje  pure Aloë Vera ben ik nog goedkoper uit ook. Natuurlijk kan je deze magische plant ook laten bezorgen en aangezien ik niet altijd zin heb om naar de winkel te gaan maak ik graag gebruik van de moderne technologie. De plant heb ik online besteld en laten bezorgen.

In mijn hoofd had ik al een prachtige blog geschreven over deze plant met mooie recepten erbij.

Twee dagen later wordt er aangebeld en staat de bezorger met een pakje voor de deur waarvan ik me afvraag wat er nu in zo’n langwerpige lichte doos moet zitten. In mijn hoofd had ik een grote volwassen Aloë Vera plant besteld maar in werkelijkheid kwam er een baby plantje binnen niet hoger dan mijn laptop. Wil ik hier de aloe Vera uithalen moet hij minstens nog een paar maanden/ jaar groeien en dat is nu juist een taak waar ik zo slecht in ben.

img_4769

Zal deze het langere uithouden dan mijn andere planten?

Hij staat in ieder geval leuk tussen mijn cactus trend.

 

Laat een reactie achter