Andere manier van ondernemen

Avatar
geschreven door Susanne

Wie mij al even volgt weet dat wij midden in een faillissement zitten. Geloof mij dat is echt heftig en nog steeds. Als ik weer hoor dat er een bedrijf failliet gaat weet ik wat dat betekend en hoeveel er op je af komt.

Het bedrijf biooojebord was maar een zuster bedrijf maar daarnaast hadden wij een bedrijf met een miljoenen omzet en daar zaten heel veel uren in. 

Ze zeggen wel eens dat een ondernemer een paar keer failliet moet zijn gegaan om te groeien en dat geloof ik nu meteen. 

Je wil niet weten hoeveel ik nu leer en wat ik nu andere ondernemers zou willen meegeven. Het was niet mijn bedrijf maar het bedrijf van mijn man maar het heeft mij zo verandert en ik leer zoveel. Dat Robert weer werk heeft en het op social media rustig lijkt, betekent niet dat het achter de schermen ook rustig is.

Deze hele situatie heeft mij veranderd ook in de manier hoe ik naar mijn eigen blog kijk. Ik leer nog meer mezelf te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik voel mij grenzelozer omdat ik toch niks te verliezen heb. Ook voor BijMaMa magazine durf ik nu alles te vragen.

‘Nee heb je, ja kun je krijgen’ zei mijn moeder altijd en zo sta ik er nu nog meer in.

Waar ik vroeger nog een drempel over moest ben ik nu grenzelozer. Ik ga volle kracht vooruit want achteruit kan ik niet en bestaat niet. Zelfs een ‘nee’ laat je groeien. 

Onze lanceer party van BijMaMa staat voor de deur en wat ben ik trots op wat wij bereikt hebben zonder investering. Wat wij vanuit niks hebben gemaakt. Hoe wij alles onszelf eigen hebben gemaakt en op een andere manier ondernemen. Wij gaan volle kracht vooruit en dit had ik nooit gedurfd of gekund als ik niet vanuit diep kom.

Als ik niet heb meegemaakt wat ik nog steeds meemaak aan de zijlijn van een faillissement.

Om geld wordt ruzie gemaakt dus kan er maar beter niks zijn.

Ik geloof nog steeds in ruilhandel en elkaar helpen. Schijt hebben aan de rest en gewoon lekker je ding doen. Dit is mijn leven en van niemand anders. 

Trots op mijn buurvrouw en haar instelling. Waar ik durf te vragen durft zij te vertrouwen in eigen kracht en die combinatie heeft ons ver gebracht. 

Het magazine is nog niet in de winkels verkrijgbaar maar voor ons nu al een succes! Zonder enige investering een magazine online en gedrukt gekregen en er komt meer!

Zo ver gekomen dus wij gaan door, door met nog veel meer leuke dingen. Nog meer magazines maar ik zal ik niet zijn als ik niet nog een super leuk project achter de hand heb.

Wil je weten waar je binnenkort het magazine kan kopen? Blijf dan BijMaMa magazine volgen.

Laat een reactie achter