Angels

De woorden komen vanzelf, ik luister naar robbie Williams het nummer van nu…zoveel aanslagen en zoveel meisjes vermist al dan niet vlak naast je deur het zet je aan het denken….wat als, stel dat??? Hebben jullie dat ook?

FullSizeRender-18

Ik kan me bijna, ja bijna maar zeker niet helemaal voorstellen wat deze moeders en vaders voelen als hun tienerdochter niet thuis komt, als ze onbereikbaar is…tot straks mam! Hoe vaak hoor ik die woorden niet uit de mond van mijn dochter, kan je zeggen dagelijks…iedere dag hoor ik Dag mam ik ga hoor! Tot straks mama! Vijf uur thuis he, roep er nog achter aan….ik weet hoe het voelt als je kind niet thuis komt op afgesproken tijd, ik weet hoe het voelt als je haar tevergeefs probeert te bellen en ze neemt de stomme telefoon maar niet op….maar ik heb mogen voelen hoe het voelt als ze na een tijdje weer binnen stapt hoe ik mijn kind kan knuffelen en zeggen dat ik ongerust was en dat ik zoveel van haar hou.

Wat er door deze ouders heen gaat wil ik niet ervaren, ik hoop het niet te ervaren…

Binnenkort ga ik naar een concert…ja ook ik heb getwijfeld erg getwijfeld sterker nog ik lig er van wakker…moet ik wel gaan, doe ik er goed aan…maar lieve mensen die dit lezen, wat geef ik mijn kinderen mee als ik besluit uit angst niet te gaan. Leer ik ze dan dat ze in angst moeten leven? Leer ik ze dan dat ze vrij mogen zijn? Als ik denk aan de toekomst van mijn kinderen dan wil ik dat ze zich vrij voelen, angst ervaren ermee om gaan en ook de mooie kanten zien. Dat ze genieten van dingen om hen heen. Ik wil voor mijn kinderen een toekomst zonder dat ze continue op hun hoede moeten zijn….kan me zo voorstellen dat alle ouders nu een dubbel gevoel ervaren…je moet ze loslaten….want niet loslaten is geen leven…en angst mag niet overwinnen nu niet en nooit niet.

Wel geef ik mijn dochter nu extra dingen mee, direct naar school, loop maar gezellig met die en die mee dan loop je niet zo alleen…enz allerlei overkapte waarschuwingen, dat gaat vanzelf…

Ze krijgt er genoeg van mee, maar het mag niet never nooit niet haar leven gaan beheersen dat probeer ik te bewaken. 

Wilma

Lees meer:

 

Laat een reactie achter