Aubergine en witte bonen ovenschotel

geschreven door Susanne

Bereidingstijd c.a. 15 min + 25 min. in de oven

Ingrediënten:

  • 3 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 800 gram witte bonen in tomatensaus
  • handje basilicumblaadje
  • 125 gram mozzarella
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding:

Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken en gril deze in de oven of op een grillplaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met aubergine plakken. Verdeel de helft van de witte bonen in tomatensaus hierover leg er wat basilicum blaadjes over en bestrooi met wat geraspte kaas. Leg hierboven weer een aantal plakken aubergine en verdeel de ander helft van de witte bonen hierover. Leg weer wat basilicum blaadjes hierop, een handje geraspte kaas en dek af met de laatste aubergine plakken. Snij de mozzarella in plakken, verdeel deze over de aubergine, bestrooi de overgebleven kaas hierover en plaats voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Garneer met wat basilicum blaadjes en eet smakelijk!

Laat een reactie achter