Beste lil kleine en Boef, ik wil ook hard kunnen meezingen met mijn kinderen erbij!

Avatar
geschreven door Susanne

Terwijl de kinderen achterin de auto naar hun beeldschermpjes keken luisterden wij naar muziek op weg naar onze vakantie bestemming.

Met de technologie van deze tijd hoef je geen cd’s meer mee te nemen maar luisteren wij via Bluetooth naar spotify op onze auto radio. Ik heb niet een uitgesproken muziek keuze en vind eigenlijk alles wel leuk. voornamelijk luisteren wij dan ook naar de top hits in Nederland.

Waren vroeger de Hits vaak in het Engels of romantische Nederlandstalige muziek, zijn alle hits tegenwoordig Nederlandse rap.

Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik er een aantal stiekem best leuk vind en kan ik de liedjes van lil kleine aardig mee zingen. Toch zou ik het niet leuk vinden als ik mijn kinderen die teksten zou horen zingen maar kan je dit altijd tegen houden?

Zo gebeurde het dat Jente 4 jaar thuis kwam en een nummer neuriede “mama je hoeft niet te huilen”. Op dat moment ging er geen lampje branden en ik kende het nummer niet, totdat Robine 10 jaar haar corrigeerde dat ze dit niet mocht zingen. Toen ik aan Robine vroeg waarom niet legde ze mij uit dat het niet een heel leuk liedje was en heb ik ernaar geluisterd.

Bij de vraag aan Jente hoe ze aan dit nummer kwam antwoordde ze ” iedereen zingt dit op school”.

Je Broer met het nummer een kind van de duivel.
Het heeft ook echt een aanstekelijke beat en na wat uitleg aan Jente dat de duivel echt niet zo’n aardige man was en je hem liever niet als vader wil hebben, hebben wij er maar een kind van mijn moeder van gemaakt.

Het is nu wachten wanneer ze thuiskomt met de tekst.

 

 

“Habiba, Habiba
Waarom stress je mij a zina? (mij a zina)
Ik ben op straat, ik ben met dieven (ben met dieven)
Ik denk niet eens aan liefde, ben gefocust op verdienen”.

Beste Boef en lil kleine kunnen jullie je teksten niet een beetje aanpassen zodat ik als moeder ook gewoon hard kan meezingen met mijn kinderen erbij zonder dat ik veroordeel word als moeder en mijn kinderen normaal taalgebruik leren.
Verder vind ik jullie muziek top!

Hoe gaan jullie  hiermee om en mogen jullie kinderen naar deze muziek luisteren en vanaf welke leeftijd?

Susanne 

 

 

Laat een reactie achter