Bio op mijn bordje

Avatar
geschreven door Anoniem

Het is een stralende nazomermiddag, als de bel gaat. Ik doe open en daar staat de postbezorger met een grote doos voor mijn neus. Ik hou van verrassingen en mijn kinderen zijn nog nieuwsgieriger dan ik. Wat zal het zijn?

Winactie

Ik scroll wat op Intsagram en zie op de feed van BijSuSe een leuke winactie. Bioopjebord geeft een “No more food waste box” met groente en fruit weg. Wij zijn dol op groente en fruit, dus ik laat een reactie achter. Het concept staan mij aan, want op deze manier wordt er minder voedsel weggegooid. Doe mij ook maar wat bio op mijn bordje. Ik scroll nog even door naar beneden en leg mijn telefoon weg.

Door de drukte van alle dag, is de winactie wat naar de achtergrond geschoven, als ik bericht krijg dat ik gewonnen heb. Dat is nog eens leuk! En een paar dagen later staat dus de postbezorger op de stoep. Gretig pakken mijn meiden de doos aan, want zij zijn nog veel nieuwsgieriger dan ik.

Ik sta versteld van al het lekkers wat ik zie. Bloemkool, venkel, aubergine, winterpeen, rode kool, gele en rode tomaten, prei, paprika,  bananen, appels, sinaasappels, druiven, pruimen, lychees…je kunt het zo gek niet bedenken, of het zit erin. Ik ga snel een lekker receptje zoeken, want hier krijg ik trek van!

Knapperige groente uit de oven

Twee dagen later sta ik alle groente te snijden en hakken. Ik verwarm de oven voor op 210c, want ik maak vandaag knapperige groente uit de oven. Ik doe de gesneden tomaten, prei, aubergine, venkel, paprika en winterpeen in een ovenschaal. Ik snipper nog een uitje eroverheen en besprenkel alles met wat olijfolie. Ik doe een beetje peper en zout erbij en sluit af met geurende Provençaalse kruiden. Na ongeveer 20 minuten in de oven is onze groente klaar. Ik serveer het met een stukje zalm en verse tagliatella.

Venkelthee

In het kader van “No Waste” maak ik nog een kop thee met stukjes venkel erin. Een aanradertje, hoor. Wat mij betreft, past verse venkelthee prima in het rijtje van verse gember- en muntthee.

Gestoofde rode kool

Oke, ik heb ook wat uitgedeeld. De rode kool heb ik aan mijn vriendin gegeven. Zij is er dol op en ik net iets minder. Zij heeft de rode kool geraspt, aangebakken in een beetje boter en kaneel, laurier, kruidnagel, beetje suiker en een appeltje erbij gedaan. 20 tot 25 minuutjes stoven en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dank je wel

Lieve Suus en Bio op je Bordje, dank jullie wel voor het heerlijke pakket met groente en fruit. Wij hebben ervan genoten. Ik wens jullie super veel succes met dit mooie concept.

Liefs,

Mascha

Laat een reactie achter