Bloemkool blauwe kaas bitterballen

Avatar
geschreven door Susanne

ingrediënten voor 10 bitterballen

IMG_8897Bereidingstijd c.a. 20 min. koken + 4 min baken

Ingrediënten:

  • (kokos) olie
  • 100 gram bloemkool
  • 2 kruimige aardappels
  • 50 gram blauwe kaas
  • 30 gram boter
  • broodkruim of paneermeel
  • 1 ei
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de aardappels in 20 min. en de bloemkool in 10 min. gaar. Giet af en pureer de bloemkool samen met de aardappels. Voeg de blauwe kaas en de boter toe en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat het voor een uur afkoelen in de koelkast.

klop het ei los in een schaal en verspreid de paneermeel over een bord.

Draai van de puree mooie ronde bitterballen en rol ze dan door de paneermeel. Rol ze dan door het losgeklopte ei en nog een keer door de paneermeel.

Bak de bitterballen 4 min in olie van 190 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en eetsmakelijk.

[wpvideo hJNNxigH]

Laat een reactie achter