Bloemkoolstoof in tomatensaus

Avatar
geschreven door Susanne

Bloemkoolstoof in tomatensaus

img_8057

Bereidingstijd c.a. 15 min. + 60 min. koken

Ingrediënten:1 el olijfolie

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 70 gram olijven, ontpit
  • basilicum
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram limabonen uit blik
  • 100ml groentebouillon
  • 100ml rode wijn
  • 1 grote bloemkool
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de uien in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een grote pan, groot genoeg voor de bloemkool. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze op een matig vuur tot ze zacht en doorzichtig zijn. Voeg de gesneden olijven en de basilicum toe en verhit nog 2 minuten. Voeg als laatste de tomatenblokjes en de uitgelekte limabonen, de groentebouillon en de rode wijn toe en breng aan de kook. laat de saus 6 minuten al roerend zachtjes koken.

Snijd van de bloemkool aan de onderkant de harde steel eruit. Zet de bloemkool midden in de tomatensaus en duw hem omlaag. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de bloemkool 45 min zachtjes stoven tot hij gaar is. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en bestrooi met wat basilicum en klaar.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter