Het bloggen kan mij niet loslaten

Avatar
geschreven door Susanne

Daar zit ik dan versleten op de bank na een geweldig feestje. De kinderen liggen op bed, het huis is nog een bende maar ik heb er de puf niet meer voor.  De puf om te bloggen.

Mijn man is alweer achter zijn computer gekropen om te werken en ook ik moet nog snel een blog en recept inplannen. Voor het eerst heb ik er echt even geen zin meer in maar besluit toch mijn blog te openen. 

Ook dat nog!!!

Iemand die mijn humor niet begrijpt en op mijn blog Disneyland reageert alsof deze vakantie een straf is voor mij (lees mijn blog). Ik kan deze reactie natuurlijk verwijderen voordat nog iemand hem kan lezen maar dat vind ik onzin. Iedereen mag een mening hebben en ik probeer zo professioneel mogelijk te reageren.

Ben zelfs ergens nog trots op mijn reactie en begin te leren minder vanuit mijn emoties te reageren.

Mensen vragen wel eens of ik het erg vind dat mensen zoveel van mij zien maar dan antwoord ik altijd dat ik alleen maar laat zien wat ik wil laten zien. Mensen zullen altijd over elkaar praten, roddelen en het is altijd makkelijker om iemand anders te veroordelen dan naar jezelf te kijken.

Ik ben niet bang meer mij kwetsbaar op te stellen omdat ik juist merk dat ik daardoor meer terug krijg.

Door mij kwetsbaar op te stellen krijg ik ook echte verhalen terug. Ineens durft die vriendin of kennis ook te vertellen dat het allemaal niet zo makkelijk is en lijkt iedereen wel een verhaal te hebben. Vanavond heb ik even geen zin om te werken aan mijn blog en sla ik mijn video voor deze week over. Ik heb inmiddels een dekentje gepakt en ben op de bank gaan zitten en toch kan ik het niet laten om mijn gevoel op te schrijven in mijn notities (mijn manier van bloggen).

Het bloggen kan mij blijkbaar niet loslaten.

Het op papier zetten van mijn emoties helpt mij dingen te verwerken en voelt bevrijdend.

Laat een reactie achter

3 reacties

  • Een super dikke knuffel voor jou!!

    Die openheid en eerlijkheid tja…we moeten er soms wat voor over hebben om alles op tafel te gooien…iedereen vind er vaak wel iets van. Toch precies wat jij schrijft het levert ook weer wat op….veel dingen zijn zo n enorme taboe

    Lekker op de bank met je dekentje ?

  • Schrijven verbreed je wereld en maakt je kop weer leeg haha. Via notities werkt idd erg goed. Goede tip van je. Moet wel zeggen dat ik het lastiger begin te vinden met waar ik dan over zal gaan bloggen. Mijn grootste verhaal staat namelijk al op papier en aangezien ik anoniem blog kan ik niet alles in een blog verwerken ?. Heb op het moment geloof ik nog 2 open blogs staan die ik niet heb afgemaakt… binnenkort maar even samen sparren ☺️