Blote pasta met strooikaas

Brenda van de Wal
geschreven door Brenda van de Wal

Mijn dreumes is onlangs een peuter geworden. Mijn dreumes die at als een bouwvakker is sinds zijn verjaardag veranderd in een hele kieskeurige eter. Hij was altijd gek op alles dat groen was, broccoli en asperges gingen erin als zoete koek. En nu peutert hij precies de kleinste groene stukjes van zijn pasta af. Blote pasta dus. Met kaas, dat wel. Want kaas, dat is het leven van onze peuter!

En zo eet Finn risotto met alleen kaas. Zonder de groenten die papa en mama dan maar extra eten. Maar wel met vega geitenkaasmedaillons. Uiteraard. Overdag eet hij alleen broodjes kaas. Heel soms met ossenworst. Je verzint het niet, maar meestal kaas. Kaascroissantjes, maar dan alleen de kleffe binnenkant. Cheesecake tijdens een feestje. En natuurlijk de kaasblokjes van de borrelplank. Alleen de mozzarella in een salade caprese. Zijn pizza margherita eet hij het liefst zonder de tomatensaus. Alleen met kaas dus. Hij draait zijn hand trouwens ook niet om voor een blauwaderkaasje of andere schimmelkazen. Mac ’n cheese heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk dat als hij dat eenmaal heeft geproefd, het hek echt van de dam is.

Zo moeder, zo zoon

De appel valt niet ver van de boom. Zijn moeder was als kind niet anders. Ik heb ook heel veel jaren bijna alleen blote pasta met strooikaas gegeten. Tot grote ergernis van mijn ouders, die alles probeerden om mij ‘normaal’ te laten eten. Maar wat is normaal eten voor kinderen? Zou het ooit goed komen? Jazeker, het is met mij hartstikke goed gekomen. Ik lust inmiddels alles, eet altijd braaf mijn bordje leeg. En ik weet dat Finn dat ook gaat doen. Alleen nu is hij even op een blote-pasta-met-strooikaas-dieet. En dat is prima.

Laat een reactie achter