Boerenkooltapenade met wortel

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 10 min + 15 min koken

Ingrediënten:

Voor de tapenade
  • 2 handjes jonge boerenkool
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 75 gram olijven zonder pit
  • 2 ansjovisfilets uit een blikje
  • 1 tl kappertjes
  • peper naar smaak
Voor de wortelen
  • 3 wortelen
  • tl mosterdzaad
  • 1 el azijn
  • 1 tl honing

Bereiding:

Tapenade

Kook de boerenkool voor zo’n 15 minuten en giet af. Doe de boerenkool in een keukenmachine samen met de overige ingrediënten en pureer tot je een tapenade hebt.

Wortelen

Rooster de mosterdzaadjes in een kleine pan met dikke bodem. Rooster ze maximaal 2 minuten al roerend en voorkom dat ze verbranden (let op de zaadjes kunnen gaan springen). Maak de wortelen schoon en snijd ze in dunne plakken in de lengte. Meng de wortelen met de azijn, honing en mosterdzaadjes en laat het een kwartiertje staan.

Dit alles bij elkaar is heerlijk op een geroosterd broodje!

Laat een reactie achter