Cannelloni spinazie

Bereidingstijd c.a. 15 min + 30 min. in de oven

IMG_7631

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram spinazie
  • 100 ml creme fraiche of soya room
  • 700 ml tomatensaus
  • olijfolie
  • 250 gram cannelloni
  • 150 gram geraspte kaas
  • Basilicum voor de garnering
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden.

Hak de ui, champignons en de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui zodat hij glazig is. Voeg de champignons hieraan toe en de knoflook. Doe de gewassen spinazie hierbij en laat het slinken. Als laatste de crème fraiche  met wat zout en peper naar smaak. Om ervoor te zorgen dat de kinderen dit ook heerlijk vinden heb ik dit alles gepureerd (dit hoeft niet).

Vet een ovenschaal in met olijfolie en laat de kinderen de cannelloni vullen met het spinazie mengsel. Leg ze allemaal netjes naast elkaar neer en giet de  tomatensaus hierover heen, zodat alles onder de tomatensaus staat. Nu nog de geraspte kaas eroverheen en dan voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Garneer met wat basilicum blaadjes en eet smakelijk!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cJXE63sNxoM&w=854&h=480]

 

Laat een reactie achter