Ik heb echt de leukste crèche en waarom?

Avatar
geschreven door Susanne

Toen ik zwanger was van Jente zat Robine al op school. Ik ben toen op zoek gegaan naar een geschikte gastouder omdat dit voor mij op dat moment goed voelde en dit met mijn onregelmatige diensten beter uitkwam.

De crèche gaat vaak pas om half acht open en ik moet om zeven uur al naar mijn werk vertrekken. Ook werkte ik onregelmatig tijden en dagen, een gastouder is daar iets flexibeler in.

Mijn gastouder was echt geweldig en super lief voor mijn kindjes. Mijn kinderen hadden het altijd naar hun zin en ik denk dat ze door mijn kinderen ook meer als oma werd gezien dan als zomaar een oppas. Helaas tijdens mijn zwangerschap van Floortje gaf ze aan het lichamelijk niet meer te kunnen en stopte ze als gastouder. Omdat onze gastouder zo’n goede band met onze kinderen had was ik bang dat een volgende gastouder zou tegenvallen. Inmiddels werkte ik weer vaste dagen en is Robert altijd enthousiast geweest over de crèche en dan één crèche specifiek.

Robine zat vroeger als baby op Ienie Minie, hier heeft ze het altijd naar haar zin gehad en heeft hier leuke herinneringen aan. Ze is nu nog bevriend met een meisje die ze daar heeft leren kennen. Redenen genoeg om daar een kijkje te nemen. Ienie Mienie heet tegenwoordig Wiedewei en als je ernaar kijkt zie je een oud gebouwtje en ook binnen zie je dat het geen modern gebouw is maar toch voelt het meteen goed. De leidsters die ik zag waren nog steeds dezelfde leidsters als op de foto’s van Robine.

Dit geeft mij veel vertrouwen want dit betekend dat het blijkbaar een fijne plek is om te werken.

En dan loop je naar achter naar de tuin en dan valt je mond open van verbazing.  Wat een gave speelplaats en een stuk eetbare tuin. Deze tuin zou ik zelf ook willen en die natuurlijke speeltoestellen zijn zo gaaf, dit past echt bij onze kinderen. Onze kinderen zijn echte buitenkinderen en vooral Mats speelt het liefst met stokken. De regel is ook dat je als ouders niet moet zeuren als ze onder de modder thuiskomen en je kan maar beter de kaplaarzen meegeven want weer of geen weer ze gaan altijd wel naar buiten. Leuk om ook je kinderen op te halen en Mats met zijn mond vol radijzen aan te treffen die hij in de tuin heeft geplukt.

Waarschuwing: als je thuiskomt trek de schoenen dan niet binnen uit.

De leidsters zijn ook zo lief allemaal en inmiddels hebben wij elkaar goed leren kennen en weten ze precies hoe mijn kinderen zijn en wat we aan elkaar hebben.

Ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij wel even wennen was om Floortje als baby achter te laten op een crèche in plaats van bij iemand thuis in een woonomgeving. Al die kinderen en de drukte eromheen. Toch als ik nu naar Floortje kijk is ze erdoor heel sociaal geworden en stapt ze snel op andere kinderen af. Jente heeft er ook nog een jaar gezeten en heeft het goed naar haar zin gehad. Haar gastouder is ze nooit vergeten, daar heeft ze het nog steeds over maar ook over haar begeleidster op de crèche wat nog steeds haar lievelingsjuf blijft.

Jente nam vorig jaar oktober al afscheid van Ienie Mienie /Wiedewei en nu gaat ook Mats afscheid nemen en blijft Floortje alleen achter.

Alleen zonder haar broertje.

Ondanks dit misschien voor haar (en mij) even wennen is toch weet ik dat ze het daar goed heeft en dat ze daar op haar plaats is met hele lieve begeleidsters.

Ik kan met veel geluk zeggen dat ik het getroffen heb met mijn gastouder en nu weer met de crèche.

 

Laat een reactie achter

1 reactie

  • Niks zo fijn als een vertrouwd en goed gevoel bij opvang.
    Mijn kinderen gaan ook naar bso/kdv. En ze hebben het hier erg naar hun zin. Dat is zo fijn om te zien, zeker omdat ik vier dagen werk nu.
    Vooral met de peuterleidsters heb ik een goede klik en stiekem zie ik er nu al tegenop dat we van de zomer afscheid gaan nemen op het kdv. Gelukkig duurt dat nog even zodat ik er ook aan kan wennen 😉