De borstvoeding sleept mij er doorheen.

Avatar
geschreven door Susanne

Seppe is bijna een half jaar oud en zoals het er nu naar uitziet ga ik nog lang niet stoppen met de borstvoeding. Deze keer gaat het mij ook stukken makkelijker af, (op twee keer een borstontsteking na). Bij Floortje stond de teller nu al op vijf en dit was ook de reden dat ik bij haar na een half jaar gestopt ben met borstvoeding geven.

De borstvoeding heeft mij juist nu door deze zware periode heen gesleept.

Met een pasgeboren baby slaap je slecht maar met stress erbij nog slechter. Gelukkig maakt borstvoeding een hormoon aan waardoor je slaperig wordt. Hierdoor sliep ik ondanks de stress best goed. Ik denk dat ik zonder de borstvoeding geen oog meer dicht had gedaan en nachten lang was blijven piekeren. Nu viel ik al tijdens de borstvoeding in slaap en sliep ik extra diep.

Door mijn chaotische levensstijl vergeet ik heel veel maar gelukkig heb ik altijd Seppe zijn voeding bij me. Luiers en luierdoekjes kon ik altijd wel bij een moeder lenen maar een gesteriliseerde fles met de juiste voeding is lastig. Wel vergeet ik vaak mijn borstcompressen en loop ik weer met natte plekken in mijn shirt over straat en niemand die dat dan even zou zeggen.

Ook zat ik een keer bij het consultatiebureau te praten met de kinderarts toen Seppe voor de borst kwam. Toen ik hem aan wilde leggen haalde ik twee borstcompressen uit mijn rechter bh . Ik had die ochtend wel schone borstcompressen in mijn bh gedaan maar mijn oude niet weggegooid!

Op het consultatiebureau kijken ze nergens meer van op bij mij.

Na mijn vierde keer borstvoeding geven ben ik  niet meer zo preuts (nooit geweest ook). Ik geef borstvoeding overal en nergens. Vaak hoor ik dat mensen commentaar krijgen bij het voeden in het openbaar maar ik heb dit serieus nog nooit meegemaakt. Ik moet ook bekennen dat ik erbij zit alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dit werkt.

Ik weet dat geen borstvoeding geven ook niet altijd een keuze is maar vaak omdat het echt niet lukt. Borstvoeding geven is zwaar en een opoffering omdat niemand het voor je over kan nemen. Toch doe ik het weer met veel plezier en blijf ik erbij  “fed is best”. De borst of de fles als je de baby maar liefde geeft. Een baby heeft meer aan een blije moeder dan een moeder die huilend blijft vechten omdat ze perse borstvoeding wil geven. Het is mooi als het kan maar het is niet het aller belangrijkste. Dit is waarschijnlijk mijn allerlaatste keer borstvoeding en die gedachte maken mij nu alweer aan het janken.

Een half jaar borstvoeding overal waar ik ben maar de gekste plek waar ik ooit borstvoeding heb gegeven is een tatoeage shop.

Maar hier een andere keer meer over.

Laat een reactie achter