De Trilogie …. It’s done!

Avatar
geschreven door Marnix van Andel

…… to be continued is niet helemaal het geval want ik heb de trilogie vorig jaar al uitgelezen. It’s done! Ik heb bij deze aan mijn belofte voldaan. Het enige wat mij rest is Vijftig tinten vrij te verantwoorden en dan is het klaar.

Het leven zal vanaf nu weer normaal worden, want ik heb hele stukken van deze trilogie op de meest vreemde plekken gelezen en alles heb ik gelezen op mijn telefoon! Leve de e-reader app! Ik weet niet of jullie op deze informatie zitten te wachten, maar ik ga het toch doen. Wat dachten jullie van lezen:

  • op het toilet op mijn werk, mijn 1e reactie vóór het lezen v/d trilogie zou zijn dat ik mijzelf hierin niet herken;
  • in restaurant tussen twee gangen door “op het toilet”;
  • alleen in de auto, al rijdend tussen Vlissingen en Papendrecht, 1 keer bijna in de vangrail, dom dom dom;
  • tijdens het stappen met mijn drie beste vrienden, wat sta je nou allemaal op je telefoon te doen ….. (???);
  • etc, etc, etc…

240_f_92764414_w0zu0b634gbvwsmcbpuvlyd9ho5qe9lq

Je kunt de situatie niet gek genoeg bedenken of ik heb er zittend, staand of liggend gelezen en elke keer weer had het verhaal me gelijk weer te pakken. Wat betreft het uitlezen van VTV heb ik mezelf echt tekort gedaan. Eigenlijk moet je dat doen ergens lekker zittend of liggend op een bank met een lekker drankje on the side, maar nee, ook het uitlezen is net als ongeveer 50% van de trilogie gebeurd op het toilet. Ik heb namelijk geen tijd om te lezen, behalve op vakantie. Buiten de vakantie is het werktijd, opvoedtijd, relatietijd, sporttijd, maar er is eigenlijk weinig tijd in mijn leven om te lezen, dus ik heb echt elke onbewaakte minuut gelezen.

Het was 1e kerstdag en de hele familie was lekker aan het eten. Mijn oom verzorgde het voorgerecht en daarna zou mijn andere oom de keuken ingaan voor het hoofdgerecht. De familie hecht nogal veel waarde aan het samenzijn en lekker kletsen met elkaar op deze dagen, dus de enige manier om te kunnen lezen was op het toilet. Ik móést nog niet eens naar het toilet. Maar daar stond ik dan …. in Rotterdam …. in een woonhuis …. staand op een toilet …. omringd met foute tegeltjes, verjaardagskalander, wasbakje en veel wc-papier … en toen was het klaar.

Toen was de trilogie uit en dat was raar. Ik tel wel mijn zegeningen, want ik ga eindelijk weer alleen naar het toilet waar dat ding werkelijk voor bedoeld is.

Het boek – deel 3

d5cbf20eef9fe71d67b33f37ebc3a8d1-1413801865

Het boek deel 3, wat kan ik daar nou over zeggen zonder iets te verklappen, want ik vermoed dat vele deel 3 nog niet hebben uitgelezen. Ik heb besloten om alleen het laatste hoofdstuk aan te halen, want dat is toch wel een geweldige uitsmijter met een briljant einde. Tevens vind ik dat ik ook niets verklap, want het laatste hoofdstuk is de revue al een keer gepasseerd, echter alleen vanuit een ander perspectief. Namelijk het perspectief van de, dan nog, onzekere Ana en nu beleven we het nog eens maar dan vanuit het perspectief van de zekere en vulgaire

Mr. Grey. Hoe kicken is het om in deel 1 VTG vanuit Ana te lezen hoe ze Mr. Grey ontmoet en welke gedachten zij daarbij heeft. Ze is dan nog onervaren, preuts, maagd en nog redelijk snel onder de indruk. Het boek VTV eindigt dus met Mr. Grey terug in de tijd en hoe hij de eerste ontmoeting met Ana heeft beleefd. Als Ana zijn gedachten op die beginmomenten had kunnen lezen, dan had het nooit wat geworden tussen die twee. Of toch wel? Heerlijk verknipt!!

Voor jullie toch nog wat extra info, zodat jullie zeker weten dat ik VTV helemaal heb gelezen. Jack Hyde is echt een sick-fuck en mooi om te zien hoe de link wordt gelegd tussen Jack en één van de twee hoofdpersonen. Mr. Grey’s ontmoeting met Mrs. Robinson, dan wel Elena, vond ik ronduit verrassend en natuurlijk de klapper waardoor alles uiteindelijk op z’n plek valt bij Mr. Grey.

Slot

Dit was het. Leuk dat ons onschuldige gesprekje ergens vorig jaar november over een voor mij onbekend boek, naar bleek trilogie, dit allemaal tot stand heeft gebracht. Het was grappig en leuk en daarvoor wil ik jullie allebei, hoe plat dat ook klinkt, bedanken. Hopelijk heb ik jullie niet teleurgesteld met de geschreven teksten en wie weet wat voor boeken we in de toekomst nog mogen delen! In ieder geval veel leesplezier in de toekomst!!

Marnix

 

Laat een reactie achter