De zomervakantie staat weer voor de deur…. en wat gaat de tijd toch snel!

Hier gaat het kinderdagverblijf meestal week 28, 29 en 30 dicht en nemen de meeste mensen deze weken vakantie op, wij dus ook.

We gaan eerst 5 nachtjes kamperen in Zweden. Nu heb heb ik nog nooit gekampeerd met mijn dochter en zelf ben ik vroeger wel eens met een vriendin mee geweest naar de camping in Oudorp, dit was erg leuk toen maar het is al lang geleden. We gaan met z`n 4 tjes in een royale tent….kindjes in de ene `slaapkamer`(of aan de ene kant van de rits) en vriendin en ik aan de andere kant.

Mijn dochter snapt het niet zo…. ze heeft dan ook nog nooit een ingerichte/ tent die is opgezet gezien.

IMG_0556

Ze vindt het vreselijk spannend en begrijpt niet dat het hele `vakantiehuisje` in een tas past. We verheugen ons er in ieder geval erg op en na het kamperen rijden we met de auto van Zweden door naar een vakantiehuis op Texel en dan naar de familie in Sliedrecht en…… het zou zo fijn zijn met mooi weer, Zon Zon Zon! Hier wil het zomerweer nog niet zo, het regent veel dit jaar en het is maar 3 dagen boven de 20 graden geweest….maar de zomer is nog niet officieel begonnen dus het komt vast nog wel goed met de zon….

Zonnebrand

En als de zon er dan eenmaal is dan ben ik zo`n hysterische moeder die de hele dag aan het smeren is met zonnebrand.

IMG_0551

Mijn moeder was ook zo,die smeerde ons ook heel vaak in en ik vond het dan al van kinds af aan belangrijk dat iedereen werd ingesmeerd en zo ook ( toen ik een jaar of 4 / 5 was) mijn (arme arme) hamster ´Anna´´. Ik nam de hamster weleens mee naar buiten in mijn roze poppenwagen en toen het dus een dag warm en zonnig was dacht ik dat het beestje niet naar buiten zou kunnen zonder zonnebrandcrème.

Ik heb haar toen ( met de goede bedoelingen) van top tot teen ingesmeerd en het beestje dat normaal grijs was, was nu spierwit, en plakkerig en haar vachtje stond piekerig alle kanten op.

Het beestje probeerde zichzelf uit alle macht paniekerig schoon te wassen maar dat ging niet zo. Mijn moeder heeft haar toen heel voorzichtig weer schoon gemaakt en ik heb haar nooit meer ingesmeerd….

We gaan dit jaar dus niet met het vliegtuig maar gaan met de auto op vakantie, dit hebben we met pasen ook gedaan, het ging toen zo goed! We hebben `s nachts gereden en de kids hebben bijna heel de weg geslapen…ze krijgen altijd wel wat snoepjes in de auto maar ik vind het erg belangrijk dat ze goed en gezond eten en ik maak dan ook weleens iets wat ze lekker vinden en wat gezond is, Kokos/ dadel balletjes met nootjes en cacao en ik vind het leuk om het recept met jullie te delen.

IMG_0553

Zonnige Kokos/dadel balletjes voor onderweg 😉 :

  • 12 dadels (verwijder de pit)
  • 100 gram geraspte wortels
  • een handje nootjes ( hazelnoot/ amandel/ net wat je wil)
  • 1 theelepel kaneel ( je kunt eventueel ook speculaaskruiden gebruiken)
  • 0,5 theelepel kardemom ( je kunt eventueel ook speculaaskruiden gebruiken)
  • Ongeveer 70 gram geraspte kokos
  • Eventueel een theelepeltje rauwe cacao poeder (leg het poeder samen met de geraspte kokos op een bord)

Doe de dadels, geraspte wortels, kaneel en kardemom ( of speculaaskruiden) in een keukenmachine en meng alles tot een plakkerig mengsel. Maak nu met je handen balletjes van het mengsel en rol deze door de kokos en de cacaopoeder -Enjoy!

Ik wens jullie allemaal vast een hele fijne vakantie!

IMG_0552

 

Ilse

Laat een reactie achter