Structuur is ver te zoeken

Avatar
geschreven door Susanne

‘Heb je weer een vlog morgen?’ Deze vraag werd mij gesteld in een privé bericht op Instagram.

Soms vraag ik mij af waar ik mee bezig ben en of mensen serieus zitten te wachten op mijn verhalen, foto’s of video’s .

Vorige week had ik zelfs een vlog verwijdert omdat ik vond dat ik te veel mee ging doen met de trend om te vragen of ze een duimpje omhoog wilde doen of willen abonneren op mijn YouTube kanaal. 

Het past toch niet, voel me er toch niet lekker bij en ik wil mij er wel prettig bij voelen.

Ik doe gewoon wat ik leuk vind en wil niet vragen om duimpjes maar toch ga ik dat doen omdat het blijkbaar werkt voor heel veel vloggers om volgers te krijgen. Ik wil gewoon dat je mijn video’s en foto’s  bekijkt omdat je het gewoon grappig en leuk vind en niet omdat ik dat vraag.

Maar toen de vraag gesteld werd of ik weer een dag wilde vloggen moest ik eerlijk bekennen dat ik dacht: welke dag?

Het is zo als bij zoveel mensen vakantie en dat betekent geen school. Geen school betekent hier heel weinig structuur. Ik word meestal wakker door Seppe die standaard om 7 uur komt. Alle andere kinderen slapen dan nog want die gaan door de vakantie veel te laat naar bed zonder enig structuur en hun verhaaltje. ‘Het is veel te laat voor een verhaaltje’, hoor ik mezelf dan weer zeggen. In de ochtend ontbijt ik met Seppe op de bank en zie wel wanneer de rest komt en wanneer ze honger hebben. Niks met zijn allen aan tafel eten zoals normaal. Ik geniet even van de rust in de ochtend en het niet moeten haasten iedereen op tijd naar school te krijgen.

De structuur die ik heb als ze naar school gaan is ver te zoeken in de vakantie en wil ik dit wel op beeld vast leggen?

Wil ik wel filmen dat mijn kinderen in de vakantie niet altijd aan tafel ontbijten of hun tanden poetsen om 8 uur.

Het is vakantie en daar doe ik dan vaak aan mee. Dan ben ik die moeder die ook even de touwtjes loslaat en niet op de klok kijk. Heerlijk vind ik het om even mijn bak koffie voor de Tv te drinken met alleen Seppe beneden die dan ook wat op de grond aan het kruipen is.

Moet ik dan filmen hoe ik met mijn bak koffie, voeten op de bank voor de Tv wakker wordt. Mijn kinderen ontbijten wanneer ik zin heb om op te staan en ik gil de hele dag dat ze normaal moeten doen.

Door het ontbreken van structuur en het veel te laat naar bed gaan zijn de kinderen hier verschrikkelijk en verlang ik alweer naar school.

Nee ik denk deze week maar geen dagvlog.

Ik denk dat ik al jullie negatieve commentaren op mijn video maar even oversla en er nog even extra van geniet dat ik op zeker niet de perfecte moeder ben en dit ook niet ambieer.

Laat een reactie achter