Dubbele moeder-dochter stedentrip.

Antje
geschreven door Antje

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Prinses Diana overleed. Ter ere hiervan was er in Londen een speciale tentoonstelling over haar. Mijn moeder wilde dit graag met eigen ogen zien en vroeg mij om de reis daar naar toe te regelen. Hoe gaaf was het dan ook dat ik, samen met mijn oudste dochter Saar, met haar mee mocht. Maar is het niet wat teveel gedoe om met zo’n draakje van 4 jaar op stedentrip te gaan?

Saar zelf was uiteraard enorm enthousiast over de trip en liet iedere avond trots horen hoe ze in het Engels al tot 10 kan tellen en gedag kon zeggen (‘Baaai Baaai’) Toevallig mocht uitgerekend dat weekend de Logeerbeer uit haar klas mee naar huis. Uiteraard moest Beer Bram ook mee naar Londen. Nu is Bram niet zomaar een knuffelbeertje…. Hij is namelijk zo groot als een flinke peuter. Het was dan ook een komisch gezicht om te zien hoe Saar hem overal mee naar toe zeulde.

thumbnail_Saar trap vliegtuig

Ik vond het spannend om te gaan vliegen met Saar, eigenlijk vind ik vliegen sowieso niet zo heel fijn, maar zij was alles behalve onder de indruk en heeft heerlijk zitten genieten van de vlucht samen met Bram.

Eenmaal aangekomen in Londen liepen we het station uit en werden we door de stad begroet met de bekende rode bussen en ouderwetse taxi’s. Even bleven we staan en mijn moeder en ik keken elkaar aan terwijl Saar tegelijkertijd ons gevoel uitsprak; ‘Wowwww dit is cool!’

thumbnail_Saar guard

Heerlijk in het zonnetje genoten we van de stad met al z’n indrukwekkende paleizen en mooie parken. Saar waande zich in haar eigen sprookjeswereld bij de Tower of Londen. Ridders, paarden en natuurlijk die gigantisch mooie kroonjuwelen. Saar vond het super spannend om door die grote kluis binnen te gaan en een echte kroon te zien. Aangekomen bij het hotel keken we uit over de brug naar de imposante Big Ben. Saar nam de klok eens goed in haar op en ineens herkende mijn kleine Disney fan de Big Ben uit een van haar favoriete films: ‘Mama! De Peter Pan klok!!

In eerste instantie dacht ik dus dat Saar misschien nog te jong was om mee te gaan. Maar er is echt genoeg te zien en beleven voor jonge kinderen. Door alle indrukken die je kind opdoet tijdens de sightseeing ben je niet eens verplicht om alleen maar ‘kinderdingen’ te doen.

thumbnail_Foto waterboot

Londen heeft ons omarmd maar vooral mijn kleine Saar. Wat me echt opviel is dat iedereen erg vriendelijk is tegen de kinderen. In winkels, openbaar vervoer en op straat, de keurige Engelsen hadden altijd een vriendelijk woord voor haar klaar. Saar heeft echt genoten van alle dingen die we gedaan en gezien hebben en heeft het er sindsdien elke dag nog over!

Thuis nagenietend van de heerlijke dagen verschijnt het verschrikkelijke nieuws op de televisie. Al die mensen die net als ons op de brug liepen naar het werk of genietend van het mooie uitzicht. Mijn gevoel was dubbel toen ik de beelden zag, een misselijk gevoel; ‘ wat als wij daar nog waren?’ En ook hoe erg het is voor de betrokken mensen en hun dierbaren. Tegelijkertijd ook heel dankbaar dat het ons bespaard is gebleven en wij met een vrij en veilig gevoel van die mooie, gigantisch gave stad hebben mogen genieten.

Londen je bent geweldig. Tot snel!

thumbnail_saar tower

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter