En toen waren het er ineens twee. Dit vieren wij met Risboller!

rijstbolletjes
Ilse
geschreven door Ilse

Mijn dochter is enig kind geweest tot ze drie jaar was, ze is het nu eigenlijk nog maar heeft sinds ongeveer een jaar een stiefbroer. Dit vindt ze erg leuk, maar het was en is nog wel wennen. Nu moet de aandacht verdeeld worden en beide kinderen hebben zo hun eigen gewoontes.

Twee kinderen

Als er t.v. geken wordt, is het nogal eens een gekibbel want de één wil bijvoorbeeld my little pony kijken en de ander brandweerman Sam en ook met eten is het som een uitdaging. Persoonlijk hou ik er niet zo van om Linn Cola te geven bijvoorbeeld op een verjaardag maar stiefbroer krijgt dit wel. Tja wat doe je dan….? Broer drinkt Cola en Linn kijkt mij heel sip aan….mama mag ik ook? Dus dan geef ik maar een klein beetje. Dit soort dingen vind ik soms lastig.

Ben ik te streng met wat ze wel en niet mag eten/drinken?

Ze krijgt heus wel eens iets hoor, in het weekend krijgt ze wat te snoepen of bakken we koekjes maar ik probeer om haar niet te veel te geven en ik merk dat stiefbroer toch gewend is om wat vaker te snoepen. Zijn er mensen die dit herkennen? Hoe gaan jullie hier mee om? Natuurlijk is het verder ook heel leuk, ze kunnen goed samen spelen en ik merk dat ze het heel fijn vinden om elkaar te hebben.

Graag wil ik een recept delen van een soort koekje/baksel dat leuk is om met kinderen te maken. Het is een heel makkelijk recept en kinderen kunnen het bijna helemaal zelf maken.

Risboller (rijstbolletjes) 

  • 200 gram kokosolie
  • 200 gram donkere kook chocolade (70%)
  • 2 biologische eieren
  • 4 dl poedersuiker
  • 150 gr gepofte rijst
  • 24 muffinvormpjes
  • handje geraspte kokos

En zo maak je ze:

  • Warm de kokosolie op in een steelpan tot deze vloeibaar is.
  • Haal de pan van het vuur, deel de chocola in kleine stukjes en laat deze smelten in de kokosolie terwijl je verder gaat met het recept.
  • Doe de poedersuiker in een grote kom.
  • Breek de eieren 1 voor 1 boven de kom en klop deze samen met de poedersuiker tot er een luchtige massa ontstaat.
  • Roer de chocolade-kokosoliemassa glad met een lepel.
  • Roer vervolgens voorzichtig de chocolade-kokosoliemassa door de poedersuiker-eimassa tot alles goed gemixt is.
  • Doe de gepofte rijst erbij en roer weer tot alles goed gemixt is.
  • Zet de muffinvormpjes op een bakplaat .
  • Doe nu steeds met 2 lepels wat van het mengels in de muffinvormpjes.
  • Zet de risboller 20 min in de koelkast voordat ze opgegeten kunnen worden.
  • Als laatst wat geraspte kokos eroverheen strooien

Enjoy 😉

rijstbolletjes

 

Laat een reactie achter