Voordat onze zoon geboren werd bestond het probleem al. Wij maken heel veel foto’s…

Voordat hij geboren werd zijn we samen op reis naar Amerika geweest. Omdat ik toen zwanger was vond ik het leuk om iets voor onze zoon te doen. Ik vond dat hij ook een beetje op reis door Amerika was en omdat hij er zelf nog niet was heb ik een knuffel aapje meegenomen. Dit aapje hebben we een naam gegeven: Dorus. Overal waar we heen gingen zat hij in mijn rugzak en mensen spraken ons ook regelmatig aan om de reden van het aapje te vragen. Heel leuk en gezellig was dit. Dorus hebben we op de belangrijke plekken gefotografeerd en zouden we bij thuiskomst in een boekje bundelen voor onze zoon. Dit leek ons een leuk aandenken voor hem.

So far so good, ware het niet dat dit boekje nog steeds gemaakt moet worden.

Mijn vriend wil de foto’s graag mooi bewerken en zoals hij dit doet kost nogal wat tijd en na de geboorte van onze zoon is tijd een beetje schaars geworden.

Na zijn geboorte zijn de foto’s en filmpjes meer geworden. Ik durf niet te kijken hoeveel het nu na 10 maanden allemaal is, maar ik verwacht dat wij een boekenkast vol met albums zouden kunnen maken. Ik zit nu alleen te verzinnen wat ik ermee zou kunnen doen. Ik heb zelf nog een ouderwets album waar mijn moeder de foto’s in heeft geplakt en daar kleine stukjes tekst bij heeft geschreven. Ik vind dit nog steeds hartstikke leuk om doorheen te bladeren en de stukjes te lezen. Ook heeft mijn moeder tijdens mijn zwangerschap een soort dagboekje bijgehouden. Ik vond dit zeker heel leuk om tijdens mijn zwangerschap te lezen, omdat mijn zoon en ik beide in maart geboren zijn. Zelf heb ik ook een dagboekje bijgehouden en ik besef wel dat het voor een man anders is om erin te lezen, maar voor mijzelf vind ik het ook nog wel leuk om terug te lezen. Alleen nu zou ik voor een album niet goed weten welke foto’s ik moet laten afdrukken.

Ik denk dat als ik eenmaal begin met sorteren ik voor zijn 1e jaar toch al op minstens 4 albums uitkom.

En daarbij wat moet je met alle filmpjes doen? Allemaal achter elkaar zetten zodat het 1 film wordt of is dat weer langdradig?

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe andere dit hebben aangepakt in dit moderne tijdperk waarin je met je telefoon overal foto’s en filmpjes kunt maken. Ook vraag ik mij af wat leuk is voor de kinderen zelf. Het is toch niet leuk als ze later een hele zondag bezig zijn met het kijken naar foto’s en filmpjes van zichzelf of een ander?

Esther

Laat een reactie achter

2 reacties

  • Leuk & herkenbaar!! Ik merk wel dat als ik de stapel vakantieboeken uit de kast haal, de kids kunnen blijven bladeren en dat zo ontzettend leuk vinden met van die stralende gezichtjes! Echt de moeite waard! Leuk gedaan met dat aapje ook!

  • Wij zitten hier met het zelfde dilemma. Duizende foto’s boeken nemen zo veel plek in dvd branden ? Komen krassen op dus nu nog allemaal op een harde schijf en laptop. Wel hebben we 2 boekjes vam het eerste jaar van onze dochter gemaakt. Dit vind ze heel leuk om in te bladeren.