Gegrilde Venkel

geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 20 min + ca. 10 min grillen

Ingrediënten:

  • 3 Venkelknollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Een handje peterselie
  • 4 takjes munt
  • 70 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng 30 ml olijfolie met de 2 teentjes knoflook fijngesneden. Snij het groene loof van de venkel en leg dit apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik. Hussel de plakken Venkel door de knoflook met olijfolie en laat dit zo’n 20 minuten marineren.

Snij de peterselie, munt en rode peper fijn en meng dit met de overgebleven olijfolie en bewaar als dressing.

Verhit een grillpan of verwarm de gril van de barbeque en bak de venkelplakken aan beide kanten ca 4 a 5 minuten tot de venkel goudkleurig is.

Giet over de warme venkel plakken de dressing en snij de groene loof van de venkel fijn ter garnering.

Voeg wat zout en peper naar smaak toe en eet smakelijk.

 

 

 

 

Laat een reactie achter