Geld maakt makkelijk, geen geld zorgt voor creativiteit!

Avatar
geschreven door Susanne

Vorige week vroeg ik mij af hoeveel creatiever ik nog moest gaan worden maar deze week heb ik mij weer herpakt. Als je niet gelooft in oplossingen gaan ze ook niet komen.

Ik beken, niet nadenken over wat je koopt en op alle lunchafspraken en festivals ja kunnen zeggen is heerlijk. Niet dat ik altijd zoveel kocht maar ik keek in de supermarkt echt niet naar de prijzen en uit eten gingen we letterlijk elke week!

Waar ik vroeger als klein meisje mezelf helemaal mooi maakte als ik met mijn ouders uit eten ging riepen mijn kinderen “nee he, niet weer uit eten”.

De laatste keer vroegen de kinderen zelfs wanneer we weer eens uit eten gaan. Wanneer niet alles meer kan wordt alles wel veel meer gewaardeerd en dat vind ik heerlijk! Ik ben niet die vrouw met die schoenen of tassen tik en sieraden droeg ik nooit tot ik Robert leerde kennen en hij mij vast legde met een trouwring. Eigenlijk ben ik best goedkoop alleen ga ik wel heel graag uit eten, naar parken of festivals.

Nu kiezen we alles heel bewust uit en ik moet bekennen dat je er niet alleen maar meer van gaat genieten maar het ook meer rust geeft. Ik probeer veel meer stil te staan bij de kleine dingen en kan het fietsen naar school al als een uitje zien.

Natuurlijk kan ik mijn onbetaald verlof afbreken en eerder gaan werken maar juist in deze heftige periode is het zo fijn voor de kinderen en Robert dat er altijd iemand thuis is. We hoeven ons niet in bochten te wringen als er een kind ziek is of wie in de ochtend later naar zijn werk gaat omdat de kinderen naar school moeten. Nu kan Robert zich echt even helemaal storten op zijn werk en tot rust komen want alles heeft echt een impact gehad en nog steeds

En heel eerlijk, met vijf kinderen en de opvang hou ik ook niet zoveel salaris meer over als ik nu weer ga werken.

Nu proberen we dus creatief om te gaan met geld en overal wat bij te sprokkelen. Het scheelt al dat we geen overblijfkosten en schoonmaakster meer hebben en we met de fiets naar school gaan i.p.v. met de auto. Ook heb ik nu meer tijd om alles op marktplaats te zetten en doen we lekker met de trend mee “minimalisme”.

Alles gaat de deur uit!

Ik vind het zelfs leuk om te bedenken hoe we kunnen bezuinigen en heb er bijna een sport van gemaakt. Het is ook leerzaam voor de kinderen en het grappige is dat bijna alle bezuinigingen beter zijn voor het milieu.

Ik vraag me ook serieus af waarom ik al deze dingen niet eerder heb gedaan.

En je hoeft echt geen medelijden te hebben met ons want we hebben echt meer dan voldoende en juist deze fase maakt ons super creatief en brengt ons dichter bij elkaar. We maken nu allemaal spaarpotjes voor leuke dingen dus iedereen geniet er meer van als we iets gaan doen waarvoor we gespaard hebben.

Ondertussen heb ik al heel veel dingen ontdekt waarmee je kan besparen en waarbij je geld kan verdienen. Als jullie zelf nog leuke ideeën en tips hebben hoor ik deze graag en zo hoop ik een mooie blog te kunnen schrijven met allemaal leuke bezuinigingstips en leuke ideeën om geld te besparen. 

Wij moeders moeten elkaar een beetje helpen want kinderen zijn leuk maar ook duur. 

Laat een reactie achter

5 reacties

 • Treffend geschreven en wat mooi dat deze periode hoe rottig dan ook toch ook wat moois en positiefs brengt. Hier ook een sport om zuinig te leven, te besparen en te minimaliseren. Niet omdat het nodig is maar omdat het kan 😊

 • Loop een beetje achter met je verhalen….😄
  Love deze blog. Want…. ja, zo is het…. ik herken het… ooit een zeer luxe expat life, geld genoeg, uiteten zeer regelmatig, bruiloftennin t buitenland, mijn salaris was zakgeld, gaka hier en daar…. en ook ik was geen spiller, maar toen ineens rondkomen van mijn parttime salaris met kind 😱🤔…. en…. het kan 😄😄…. heel goed zelfs…. En woopsie hoe leuk zijn de luxe dingen dan….
  tips;
  -Pinterest voor vb bv taart zelf bakken ipv kopen
  -Pinterest voor mn kledingkast. Foto’s opslaan v outfits I like en dan merken dat he t eigenlijk, bijna, allemaal in de kast hebt hangen, en zo ook weer tot nieuwe creaties komt.
  -Mn nieuwste hit…. Boodschappen doen met cash geld in je porto ipv pinnen. Ondanks de verjaardag van mn meisje…. lijkt het veel beter de gaan met de cashflow…. ben dat deze maand gestart, dus… nog even afwachten maar ik ben optimistisch.
  -Ik heb mazzel met mn werk, ik kan goedkoop vliegen maar zoek ook oorden waar t leven basic is en niet duur. Hoewel we nu naar Dubai gaan… 🤔🤣 …. dat wordt dus mijn/onze challange for the holiday… low budget dubai en toch veel leuks doen…
  -kringloop I love maar daar ontbreekt t me aan tijd voor..
  -Marktplaats(-achtige) dingen tis gedoe maar once sold… heerlijk, t ruimt op en brengt extra cash mee. Maaarrr ik moet er wel echt even tijd voor hebben….
  -Qua eten…. mijn nieuwste hit…. soepen… pompoen wortel, knol selderij rode biet, sweet potatoe pompoen, verzin het en maak het. Grote pan, fruit knof en ui, groenten erbij, bouillon erin, en done…. aks de grienten zacht zijn pureren et voila…. Het is echt een veel vliegen in 1 klap want; easy to make, de groenten kunnen low budget, het is makkelijk in te vriezen, mijn dochter is een lastige groenten eter maar in soep….. alles gaat erin en is zo op…. rete gezond ook dus…. en …. je bespaart je een shitload afwas lol, want…. maar 1 pan
  -Verder loont struinen op t internet heel veel. Een jbl box zo 100€ goedkoper gekocht. Ik moest 10 dgn wachten en kleurkeuze was beperkt …. maar ik vond t prima….
  -De wannahave days vd wehkap zijn een uitkomst geweest voor mn grasmaaier en tv
  -geduld, instand bevrediging kost veel ben ik achter.
  -vragen, plaats oproepjes, roep in een verzendlijst… heel veel mensen hebben spullen te over nl….
  -nee nee sticker…. je denkt; handig die folders maar het kostte me veeeel meer geld.
  -www.superwinkel.nl is ook n topper. Parfum v aqua di parma, duuurr daar voordelig gekocht…
  -ik hars zelf ipv de schoonheidsspecialiste…
  verf mijn eigen wenkbrauwen, kleur mijn haar (nog) niet ( mijn grijs lijkt nog high lights lol. Kapper en vriendin trekken ad belmaks t echt niet meer kan hebben ze beloofd 😄)
  En tot slot….zo 1 2 3 uit mn lowbudget box veel dingen zijn prima 2de hands te verkrijgen…

  Ik wacht met smart op het low budget blog, niet omdat het moet, hmmm of eigenlijk…. wel want…. inderdaad!! tegen overconsumptie, verspilling, beter voor de aarde en gewoon en ook gewoon omdat het kan… en het eigenlijk hartstikke hip is, flexibel te leven want met weinig zooi …. ben je echt flexibeler …

  • Dit is echt geweldig!!!!!! Ja het kan ook gewoon maar dan anders en soms ook leuker. Bedankt voor je geweldige reactie.

 • Loop een beetje achter met je verhalen….😄
  Love deze blog. Want…. ja, zo is het…. ik herken het… ooit een zeer luxe expat life, geld genoeg, uiteten zeer regelmatig, bruiloftennin t buitenland, mijn salaris was zakgeld, gaka hier en daar…. en ook ik was geen spiller, maar toen ineens rondkomen van mijn parttime salaris met kind 😱🤔…. en…. het kan 😄😄…. heel goed zelfs…. En woopsie hoe leuk zijn de luxe dingen dan….
  tips;