Geld maakt makkelijk, geen geld zorgt voor creativiteit!

Avatar
geschreven door Susanne

Vorige week vroeg ik mij af hoeveel creatiever ik nog moest gaan worden maar deze week heb ik mij weer herpakt. Als je niet gelooft in oplossingen gaan ze ook niet komen.

Ik beken, niet nadenken over wat je koopt en op alle lunchafspraken en festivals ja kunnen zeggen is heerlijk. Niet dat ik altijd zoveel kocht maar ik keek in de supermarkt echt niet naar de prijzen en uit eten gingen we letterlijk elke week!

Waar ik vroeger als klein meisje mezelf helemaal mooi maakte als ik met mijn ouders uit eten ging riepen mijn kinderen “nee he, niet weer uit eten”.

De laatste keer vroegen de kinderen zelfs wanneer we weer eens uit eten gaan. Wanneer niet alles meer kan wordt alles wel veel meer gewaardeerd en dat vind ik heerlijk! Ik ben niet die vrouw met die schoenen of tassen tik en sieraden droeg ik nooit tot ik Robert leerde kennen en hij mij vast legde met een trouwring. Eigenlijk ben ik best goedkoop alleen ga ik wel heel graag uit eten, naar parken of festivals.

Nu kiezen we alles heel bewust uit en ik moet bekennen dat je er niet alleen maar meer van gaat genieten maar het ook meer rust geeft. Ik probeer veel meer stil te staan bij de kleine dingen en kan het fietsen naar school al als een uitje zien.

Natuurlijk kan ik mijn onbetaald verlof afbreken en eerder gaan werken maar juist in deze heftige periode is het zo fijn voor de kinderen en Robert dat er altijd iemand thuis is. We hoeven ons niet in bochten te wringen als er een kind ziek is of wie in de ochtend later naar zijn werk gaat omdat de kinderen naar school moeten. Nu kan Robert zich echt even helemaal storten op zijn werk en tot rust komen want alles heeft echt een impact gehad en nog steeds

En heel eerlijk, met vijf kinderen en de opvang hou ik ook niet zoveel salaris meer over als ik nu weer ga werken.

Nu proberen we dus creatief om te gaan met geld en overal wat bij te sprokkelen. Het scheelt al dat we geen overblijfkosten en schoonmaakster meer hebben en we met de fiets naar school gaan i.p.v. met de auto. Ook heb ik nu meer tijd om alles op marktplaats te zetten en doen we lekker met de trend mee “minimalisme”.

Alles gaat de deur uit!

Ik vind het zelfs leuk om te bedenken hoe we kunnen bezuinigen en heb er bijna een sport van gemaakt. Het is ook leerzaam voor de kinderen en het grappige is dat bijna alle bezuinigingen beter zijn voor het milieu.

Ik vraag me ook serieus af waarom ik al deze dingen niet eerder heb gedaan.

En je hoeft echt geen medelijden te hebben met ons want we hebben echt meer dan voldoende en juist deze fase maakt ons super creatief en brengt ons dichter bij elkaar. We maken nu allemaal spaarpotjes voor leuke dingen dus iedereen geniet er meer van als we iets gaan doen waarvoor we gespaard hebben.

Ondertussen heb ik al heel veel dingen ontdekt waarmee je kan besparen en waarbij je geld kan verdienen. Als jullie zelf nog leuke ideeën en tips hebben hoor ik deze graag en zo hoop ik een mooie blog te kunnen schrijven met allemaal leuke bezuinigingstips en leuke ideeën om geld te besparen. 

Wij moeders moeten elkaar een beetje helpen want kinderen zijn leuk maar ook duur. 

Laat een reactie achter