Geroosterde aardappels met rozemarijn en citroen

Bereidingstijd ca.  10 min + ca. 55 min in de oven

Ingrediënten:

  • 5 middelgrote aardappels
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • een paar takjes rozemarijn
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon. Snij dunne plakjes in de breedte van de aardappel maar niet helemaal doorsnijden.

Meng in een schaal 3 el olijfolie met de knoflook fijngesneden en de blaadjes van de rozemarijn. Giet het sap van de citroen erbij met wat zout en peper en verdeel dit over de aardappels. Hou een beetje van dit mengsel over voor later.

Zet nu de aardappels met de inkepingen naar boven in de oven en laat zo’n 30 min garen. Haal daarna de aardappels uit de oven en giet het laatste beetje van de overgebleven olie eroverheen en zet de aardappels weer terug voor ongeveer 20 min totdat ze gaar zijn.

Eet smakelijk!

 

Laat een reactie achter