Gevulde aubergine met tonijn

Gevulde aubergine met tonijn

Gevulde aubergine met tonijn

Bereidingstijd circa 20 min + 30/40 minuten oven

IMG_4557

 

Ingredienten:

2 aubergines
1 blik tonijn
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 rode peper
snuf peper en zout
handje geraspte kaas
olijfolie om te bakken
peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees er uit met een lepel. Zorg dat je de randen zo dun mogelijk maakt en snij het vruchtvlees klein en leg het apart.

Leg de aubergines in een ingevetten ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. zet ze in de oven voor ongeveer 15 min.

Snij ondertussen de uien, knoflook en de rode peper fijn en bak dit in een pan met wat olijfolie . Hak de tomaten in blokjes en bak dit samen met het vruchtvlees van de aubergine in de pan met de uien. voeg als laatst nog de tonijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Vul daarna de aubergines met het mengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas. zet de aubergines hierna voor 30 min. terug in de oven.

Garneer met wat peterselie en Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter