Vegetarische Hachee

geschreven door Susanne

Bereiding  ca. 40 minuten

Ingrediënten

  • 4 gele uien, in ringen gesneden
  • 3 tomaten (ik had toevallig ook gele tomaten liggen)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 glas rode wijn
  • 250 ml bouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ketjap
  • zout en peper naar smaak
  • peterselie voor de garneering

Bereiding

Doe de olijfolie in een grote braadpan en fruit daarin de uien. Snij de schoongemaakte paddestoelen en hak de tomaten in grove stukken. Bak de paddestoelen samen met de knoflook een paar minuten mee en voeg als laatste de tomaten toe en bak ook deze even mee. Gooi nu het laurierblaadje erbij en en giet de wijn, bouillon en de ketjap in de braadpan met de uien. laat dit alles nog zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen, verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat peterselie.

Dit gerecht heb ik gegeten met een aardappel/zoete aardappel puree.

 

Laat een reactie achter