Halloween, het volgende feest om lekker over te schelden.

Avatar
geschreven door Susanne

Even serieus kunnen we dan helemaal geen feestje meer vieren in dit land zonder commentaar op social media!!!

Was het eerst Sinterklaas is het nu Halloween. Begrijp mij niet verkeerd want voor mij maakt het echt niet uit of de pieten zwart zijn of gekleurd, of je Pasen viert met de paashaas of met een kruis vanwege je geloof. Mij zal je daar geen harde kritiek over horen geven, zeker niet op social media.

Het makkelijke van social media is juist dat je mensen kan volgen wie je wilt volgen en de mensen ontvolgen waarmee je geen klik hebt.

Dat niet iedereen Halloween leuk vind kan ik helemaal begrijpen omdat we allemaal verschillend zijn. Sommige dingen vind ik ook te eng voor kinderen en daar hoor je rekening mee te houden, er zijn zeker grenzen voor mij. Bij ons in de wijk worden ruim van te voren formulieren uitgedeeld die je op je raam kan hangen als je mee wilt doen en gevraagd of je het niet te eng wilt maken. Halloween is bij ons een kinderfeest. Bij de huizen waar geen formulier hangt mag niet worden aangebeld. Door dit systeem hebben de mensen die het geen leuk feest vinden er minder last van en het duurt maximaal 1,5 uur. Ik denk dat dit dan ook een goede oplossing is voor onze wijk.

Wat ik leuk vind aan Halloween is het verkleden en ik hoef niks geheim te houden. Ook gaat het deze keer niet om cadeautjes maar om snoepgoed. We hebben een keer mandarijntjes leuk versierd maar dit was geen succes bij de kinderen. Dit feest is voor iedereen die het leuk vindt en draait niet om familie. Dit vier je met de hele buurt dus niemand hoeft zich alleen te voelen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en ik kan mij lekker uitleven met knutselen. Het griezelen vind ik ergens ook wel leuk en spannend net zoals de spookhuizen in pretparken . Mats is allang blij dat het een keer niet om prinsessen en roze draait maar dat hij zijn speelgoedzwaarden mee naar buiten mag nemen.

En laten we over de geschiedenis van Halloween zwijgen want anders kunnen wij elk traditioneel feest en kinderliedjes wel afschaffen.

Hebben wij in dit land niet een vrije keuze. Een vrije keuze in het vieren van feestjes zolang je niemand doelbewust kwetst.

Voel je je nu toch gekwetst door dit feest laten we dan zoeken naar een oplossing zodat iedereen mee kan feesten. Ik vind het vervelend als mensen zich buitengesloten voelen. Kunnen wij dan ook gewoon normaal op elkaar reageren op social media en iedereen in zijn waarden laten? Natuurlijk kan je reactie’s verwachten als je iets plaatst en voelt iedereen zich vrij te reageren. Bij BijSuSe is ook iedereen welkom en ik wil graag luisteren. Ik hou van discussies en sta open voor andere en anders denkende. Geef dan ook graag reacties waar ik iets mee kan. Gewoon wat plaatsen hoe belachelijk je iets vind kan ik niks mee, al geeft het mij wel meteen inspiratie voor een blog. Wij zijn allemaal volwassenen en voorbeelden voor onze kinderen. Sociale vaardigheden op social media hoort ook bij de opvoeding.

Leef en laten leven of zoals ze hier nu zeggen “snoep of je leven”.

Laat een reactie achter