Haring tartaar met een bolletje bieten ijs

Bereidingstijd ca 10 min + voorbereidingen ca 4 uur.

IMG_7792.JPG

Ingrediënten:

  • 2 haringen
  • halve appel
  • gesnipperd uitje
  • halve citroen
  • 1 tl mayonaise
  • 2 voorgekookte bieten.
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl suiker
  • peterselie

Voorbereiding:

Schil de voorgekookte biet en hak deze in kleine blokjes. Doe deze in de vriezer en laat ze bevriezen. (ca. 4uur)

Bereidingen:

Hak de Haring in kleine stukjes en verwijder de staart. Hak de halve appel in kleine stukjes en meng deze samen met de haring stukjes, de ui, de mayonaise en het sap van een halve citroen. verdeel het mengsel over 4 kommetjes.

Haal nu de bevroren bieten uit de vriezer en doe deze samen met het slagroom en de suiker in de blender en blender deze totdat je romig substantie krijgt.

Leg een bolletje bietenijs op de haringtartaar en garneer met een takje peterselie eet smakelijk!

Laat een reactie achter