Hebben wij weer! Uitslag DNA test

Avatar
geschreven door Susanne

Alles valt op zijn plaats.

Sinds kort weten wij welke dna kenmerken er in Lola (onze hond) zit want één van de puppy houders heeft een dna test laten doen. Wat blijkt Lola is voornamelijk een dog in combi met een podenco en nog wat kleine resten.

Alles viel op zijn plaats toen ik ging googlen op de podenco. Het slanke, de oren en de spitse snuit is van de podenco en de karakter eigenschappen kloppen volledig.

Bezint eer ge begint zijn de eerste woorden die je leest als je er op Googled.

Hebben wij weer!

Als ik mij afvraag waar dat schuchtere en die angst naar vreemde vandaan komt is het grotendeels hiervandaan. De podenco is een oeroude hond die nog afstamt van de farao hond. Toen ze ons op puppy cursus vertelde dat een puppy nog geen tien minuten mag lopen haakte ik al af. Deze hond rent menig volwassen honden eruit en is niet te stoppen want wat blijkt een podenco is onuitputbaar en een halve windhond gefokt om te jagen. Een puppy mag niet van te hoog springen terwijl die van mij al vanaf 10 weken in haar dolle uurtje met gemak over heel mijn bank sprong.

Een podenco kan namelijk vanuit stilstand makkelijk 1,80m hoog springen.

Ze pikken eten kunnen alles slopen en zijn koppig. Zelfs het trekken aan de lijn is te verklaren. Dit is geen teken van dominantie maar een podenco blijft trekken omdat zijn looptempo velen malen hoger ligt dan die van de mens. Dat ze extreem slim zijn wisten we al en dat ze veel beweging nodig had ook. Mijn tuindeuren kan ik dan ook niet openzetten zonder dat ik weet dat mijn tuin naar de knoppen gaat. Wij gaan dan ook heel veel met haar wandelen en aan aandacht hier geen gebrek.

Het weten waar ze vandaan komt geeft mij wel meer rust want ik besef nu nog meer dat het gewoon echt een moeilijke hond is met een pittig karakter. Dat ik de strijd met het trekken aan de riem beter begrijp want waar dat ik er altijd van uitging dat dit dominantie is weet ik nu wel beter. Er is in Nederland helaas heel weinig bekend over de podenco en er zijn ook geen fokkers (ra ra hoe zou dat komen).Verder is ze super lief voor mijn kinderen en heeft ze echt het gevoel dat ze één van de gezinsleden is.

Mijn hormonen spelen ook een grote rol aangezien ik alles netjes wil houden en dit is niet te doen met een pup. Mijn man neemt Lola nu ook veel mee naar zijn werk zodat ik er niet steeds uit hoef want mijn bekken laten het even niet toe om veel te wandelen. Mijn lieve moeder die op de dagen dat Lola thuis is ook veel gaat wandelen zodat deze hond echt niks tekort komt.

Ik hoop dan ook echt dat de rustige kenmerken van de bulldog op een dag zichtbaar gaan worden en ze minder angstig wordt.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter