Een heerlijk sushi recept!

Maki Sushi 

ingrediënten voor 4 personen

Bereidingstijd c.a. 15 min + 30 min draaien

Ingrediënten:IMG_9201

  • 1 pak Sushi rijst
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 10 nori vellen
  • zalm
  • tonijn
  • wasabi
  • japanse sojasaus

Bereiding:

Kook de sushi rijst zoals op de verpakking beschreven staat en laat het afkoelen.

Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Giet de dressing over de rijst en meng het goed door elkaar.

Schil en snijd de komkommer in langwerpige slierten. Ontvel de avocado, verwijder de pit en snij ook deze in langwerpige stukken.

Snij de zalm en tonijn in dunne plakjes of laat dit voor je doen bij de visboer. Leg een halve norivel op een bamboematje en verdeel aan de bovenkant met vochtige handen een rand rijst van 2 cm cm dik. Maak met een natte vinger een geultje in de rijst en leg daar wat repen zalm en avocado op. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 4 rollen.

Doop de sushi in de sojasaus en wasabi naar smaak. Eet smakelijk!

Voor extra uitleg bekijk onderstaande film.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter