Een high- tea organiseren voor twintig man? Leuk!!! Mag ik dat doen?

Kathy
geschreven door Kathy

Pret bij het uitzoeken van de hapjes, de uitnodigingen knutselen, de tafel mooi dekken, ik kan mijn lol niet op. Verheug me op de gezelligheid in mijn huis.

Het geklets en gelach, rondrennende kinderen en na afloop de heerlijke wanorde die ik weer tot orde maak. Daarna met de voetjes omhoog.“Proost” op een geslaagde dag!

Door de jaren heen was ik degene in mijn vriendinnenkring die van alles organiseerde. Zo sta ik er nog steeds om bekend.

Zo zijn er knutselmiddagen geweest, uitgebreide high tea’s, picknicken in het bos met uitgestalde kleedjes, manden vol lekkers en vlaggetjes hangend aan de bomen. Voor de kinderen organiseerde ik een poppenkastvoorstelling, een “Berenwinterslaapavond” in de tuin toen het hartje winter was. Dat was zo knus; met tien kinderen zittend op kussens en liggend onder dekentjes bij een knapperend vuur. Ik vertelde een sprookje; het sprookje van Sneeuwwitje en Rozenrood. Muisstil waren de kinderen, je hoorde alleen het geknetter van het vuur, je zag alleen de sterren, vlammen die flakkerden en de witte wolkjes die uitgeblazen werden terwijl de warme damp van de chocolademelk omhoog steeg. Het was deze avond ijskoud, maar bij het vuur berengezellig en knus. Ik denk met nog veel plezier terug aan deze avond.

“Neem jouw lievelingstoetje mee op de TOETJESAVOND”

stond er op de uitnodiging. Deze uitnodiging hing aan de “Brownie in a jar” waar alle ingrediënten in zaten om zelf brownies te maken. Ik bracht deze jar persoonlijk langs, werd aan de deur ontvangen met een grote lach en een paar weken later kwamen de mensen die ik uitgenodigd had met hun lievelingstoetje naar mijn huis. De toetjesavond werd een fenomeen. Een feestje om je vingers bij af te likken.

Het kookclubje dat ik zes jaar geleden opgezet heb, heeft al vele avonden bol gestaan van gelach, gerechten die je thuis nooit zou maken, gestuntel in de keuken en mooie gesprekken aan tafel. Elke kookavond heeft zijn eigen thema met gerechten en bedachte activiteiten die erbij horen. Het volgende kookavondje wordt al gepland. Hoe leuk!

Organiseren vind ik heerlijk….

Maar als de datum dichterbij komt word ik bloedje nerveus: Komen de mensen…of bellen ze af…

Kennen jullie dat gevoel uit je jeugd dat je bang bent dat je niet wordt uitgenodigd voor een feestje? Dat gevoel heb ik andersom…dat mensen juist niet naar mij komen!!! Dat ze afhaken en ik helemaal alleen op mijn eigen feestje ben.

“Its my party and I cry if I want to” (liedje van Lesley Gore)

Waar dit vandaan komt weet ik niet. Misschien is het nergens vandaag gekomen en is het gewoon heel menselijk. Ik heb er met een vriendin over gehad en zij heeft precies hetzelfde. Ze stelt zich erop in dat van de 10 mensen die je vraagt er 3 niet zullen komen. Dus dat meer dan de helft dat wel komt.

Mijn dochter Emma heeft sterke voorkeur wie haar vrienden en vriendinnen zijn. Ze loopt niet met de mode en sociale trend mee, heeft haar eigen smaak in wat ze mooi vindt. Ze maalt er niet om als ze niet wordt uitgenodigd op een bepaald kinderfeestje. Ze begrijpt het omdat ze toch geen vriendin van dat jarige meisje is. Ze heeft een hartvriendin, haar vriendje en nog twee meiden met wie ze het erg gezellig heeft. Ze organiseert slaapfeestjes, filmavondjes met popcorn, maakt uitnodigingen voor een dans- en spionnenclubje. Vorig jaar werd ze tien jaar en gaf een feestje. Een meisje was niet op komen dagen. Na bellen bleek dat haar moeder het niet in haar agenda had gezet, vergeten!!! en ook niet meer kon komen. Emma draaide zich om naar de andere meiden en zei”wat leuk dat jullie er zijn!” Laten we met het feest beginnen!

Waar gaat het om. Hoeveelheid of de gezelligheid?

Gezelligheid, Natuurlijk daar draait het om!!!

Ik hoop onze meiden dat mee te geven; dat organiseren leuk is, dat de voorpret je doet glimlachen, maar bovenal dat de mensen die komen gezelligheid geven. Ook al is het er 1.

Ondertussen ben ik al op zoek naar een leuke film voor een filmavondje met popcorn, en als er niemand komt kruip ik lekker in mijn eentje op de bank!

Kathy

Laat een reactie achter