Hoe doe je het financieel met vijf kinderen?

Avatar
geschreven door Susanne

Zoals jullie weten zijn wij een gezin met twee werkende ouders. Beiden verantwoordelijk voor onze financiële situatie.

Deze keer ben ik een jaar met onbetaald verlof om te gaan genieten van mijn kinderen maar daar houden wij eerder geld aan over. Met vijf kinderen besparen wij nu aan opvangkosten, overblijfkosten, de schoonmaakster en de afhaalmaaltijden want na een dag werken en de kinderen ophalen van de opvang had ik niet altijd even veel zin om te koken. 

Wij hebben het geluk dat mijn man handelt in biologische groenten en fruit en aangezien wij meestal vegetarisch eten besparen wij veel geld op onze boodschappen. Doordat supermarkten niet altijd beschadigde groente en fruit aannemen hebben wij soms een overdosis aan groente en fruit. Veel van die producten geef ik weg aan buren, vrienden, familie of ik kook zelf grote pannen met van alles.

Vandaar het vele koken en de recepten die ik deel op mijn blog!

Daarbuiten ben ik dankbaar dat ik mij in een groep vrienden begeef met jonge gezinnen die super lief zijn voor elkaar. Ik krijg vaak kleertjes van andere moeders of we ruilen van kleding, jongens naar meiden bijvoorbeeld. Voor Robine hoef ik dit niet meer te doen die is een tiener maar de andere kinderen vinden dit geweldig en soms nog leuker dan als ik zelf kleding koop (wat ik echt nog iets te veel doe). Mats is vaak boos omdat er meer meiden om ons heen zijn dan jongens en dat hij nooit zo vaak kleren of schoenen krijgt van anderen. Ook slaapt Seppe nog in het babybedje van Robine en die is serieus voor alle baby’s gebruikt net als onze kinderwagen “die is onverwoestbaar”. Tweedehands spullen is dus echt een tip!  Waarom spullen kopen als je iets kan doorgeven, ruilen of hergebruiken. Vooral bij baby’s gebruik je dingen of spullen maar zo kort.

Ook bespaarden wij op de sportschool aangezien wij minimaal één keer per week gingen hardlopen en bootcampen met de kinderen erbij. De trainingen worden dan gegeven door een goede vriend van ons die in ruil voor plezier de les verzogd. Inmiddels is dat alweer even geleden omdat ik zwanger niet zo kon sporten maar dat willen wij weer gaan oppakken en iedereen is welkom om mee te doen. Het is leuk om met de kinderen te sporten en goed voor je conditie, de kinderen vragen er nog vaak om.

Met de kinderen gaan wij vaak daagjes weg maar dit hoeft niet altijd naar betaalde parken te zijn, bossen en het strand zijn hier de favorieten. We hebben een abonnement op Blijdorp want het is voor ons dichtbij en met al die kinderen heb je dat er na één keer gaan al uit. Het abonnement geeft je ook weer korting op andere parken zoals bijvoorbeeld de apenheul.

Wat ook een groot voordeel is is mijn blog!

Vanwege mijn blog krijg ik soms super leuke spullen toegestuurd en als ik iets wil vraag ik ook altijd om korting in ruil voor reclame. Zo krijg ik soms de nieuwste en handigste spullen waarvan ik hiervoor het bestaan niet wist zoals deze hangmat voor in een winkelwagen. In mijn vorige blog vertelde ik hoe ik Floortje kwijtraakte en nu is dat probleem opgelost, bedankt hiervoor.

Voor mijn kraamfeest heb ik ook een aantal leuke dingen geregeld dankzij mijn blog en proberen wij alles creatief te versieren. Zo zijn de borden gemaakt met hout wat nog over is van de verbouwing want dat is nog een geluk, mijn man en vader zijn erg handig, wij hebben dan ook veel zelf gedaan tijdens de verbouwing. Doordat ik heel veel klets en niet zo verlegen ben heb ik veel kennissen om mij heen verzameld en weet ik overal wel een adresje voor. Mijn broertje zei altijd “het gaat niet om wie je bent maar om wie je kent”. Dus maak wat vaker contact met mensen om je heen en sta open voor andere, “durf te vragen”.

Ik denk dat als wij elkaar wat meer gunnen en onze spullen en kennis wat vaker delen  i.p.v. weggooien of verkopen we het allemaal een stukje breder hebben.

Daarom vind ik Instagram en het bloggen ook zo leuk omdat ik het als een ruilfunctie kan gebruiken. Okay ik verdien er misschien niks mee maar ik heb wel het geluk dat ik vaak leuke dingetjes en spullen krijg voor mezelf en mijn kinderen in ruil voor reclame.

Lijkt jullie dit nu ook leuk of wil je dit een keer proberen om net als een blogger producten te ontvangen in ruil voor reclame op je social media kanalen laat dit mij weten misschien kan ik dan leuke bedrijven benaderen hiervoor.

Laat een reactie achter

1 reactie

  • Dat laatste lijkt mij zeker leuk. Maar ik vind het vooral heel leuk om te lezen wat jij allemaal doet. Ik vind het zelf ook erg leuk om creatief om te gaan met de financiën. Wij hebben de kinderen halftime . Ik vind koopjes scoren dan erg leuk, en wat nog goed is wordt bewaard voor de ander. Leuk om te lezen hoe jullie het doen !