Hoe het bloggen mij onzekerder heeft gemaakt.

Avatar
geschreven door Susanne

Ik ben niet gaan bloggen omdat ik het gevoel heb dat ik het als moeder zo goed doe. Integendeel zelfs ik denk dat de perfecte opvoeding niet bestaat en we allemaal fouten maken.

Toch merk ik dat door het bloggen ik onzeker word. Onzeker over mijn manier van opvoeden. Ineens vraag ik mij steeds vaker af of  ik het wel goed doe als moeder en of er nu anders naar mij wordt gekeken ook door mijn kinderen.

IMG_6939

Ik was altijd die onbezorgde moeder die ook maar gewoon wat deed en het niet erg vond om fouten te maken. Zelf ben ik net een klein kind en als moeder misschien niet altijd zo verantwoord maar dat vond ik niet erg. Mijn moeder deed misschien ook niet altijd alles goed in de opvoeding maar daar heb ik nooit last van gehad of beseft. Mijn moeder heeft mij hierdoor juist geleerd om niet perfectie na te streven maar gewoon jezelf te zijn.

Ik ben dol op mijn kinderen en probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Ik geloof dat wij er ook echt een feestje van maken met zijn allen maar soms gaat het ook wel eens anders. Dan maken mijn man en ik ruzie in het bijzijn van de kinderen of dan reageer ik weer te boos of te streng. Dan geef ik ze weer hun zin omdat ik geen zin heb om de strijd aan te gaan of soms ga ik de strijd juist aan omdat ik vind dat ze moeten leren luisteren ook al gaat de strijd nergens om.

Het bloggen maakt mij onzeker omdat ik ineens als moeder wordt beoordeeld doordat ik er zelf voor heb gekozen om mijn ouderschap te delen.

Het begon allemaal vorig jaar toen ik ben gaan bloggen voor een groot bloggersforum. Het leek mij leuk om mijn verhalen te delen. Wij maken hier thuis zoveel mee dat ik elke dag wel een blog kan schrijven over ons leven. De ervaring dat zoveel moeders hetzelfde meemaakte en je niet alleen bent is geweldig.

Doordat ik veel gelezen werd besloot ik voor mijzelf te gaan en die beslissing maakte dat ik onzeker werd. Ineens ging het om mij en ik ben juist niet een voorbeeld moeder.
Op Facebook en Instagram ziet alles er natuurlijk leuk uit maar ik kan je vertellen ik ben zeker niet de perfecte moeder.

Gelukkig heb ik nu een team van moeders die voor mij bloggen en draait het niet alleen om mij. Heerlijk vind ik het om hun blogs te lezen en hoe trouw ze elke maand een blog aanleveren. Hier ben ik ze dankbaar voor.

Als verpleegkundige en operatie assistente wist ik het al, ik ben een teamplayer en presteer beter in een team en wil daarom graag mijn blog delen met andere moeders.

Wil jij nu ook een keer ervaren of het bloggen iets voor jou is…?
Mail BijSuSe en misschien zien we jou blog binnenkort verschijnen bij de gastbloggers.

Susanne

Laat een reactie achter

4 reacties

  • Oh herkenbaar hoor! Je krijgt zo snel het idee dat het bij een ander perfect is.. Nou ik schreeuw ook wel eens tegen de kinderen.. en maak ruzie met mn man waar ze bij zijn.. koop ik oudste om met een snoepje.. en zet haar voor de tv als ik even geen zin erin heb dat ze een bende van de net opgeruimde woonkamer.. ( ben ik nu een loedermoeder? ? )

  • Hier nog een niet perfecte moeder. Ik denk dat het juist goed is te belichten dat niemand perfect is. Ik wil (ook) op mijn blog laten zien dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn. We doen immers allemaal ons best