Een horloge voor kinderen die niet kunnen klokkijken handig?

Avatar
geschreven door Susanne

Altijd wanneer ik weer roep:  ‘Ik zal dat nooit doen’  dan raak ik er op de één of andere manier toch in verzeild. Zo ook met dit horloge.

Ja mijn kinderen dragen tegenwoordig een horloge en niet omdat ze al kunnen klokkijken maar omdat ik het zo mega handig vind. Met het horloge kan je drie nummers bellen en gebeld worden. Ook zie ik via een app precies waar ze zijn en kan ik er een alarm inbouwen als ze te ver gaan. Ik kan mij nog herinneren dat andere kinderen hier mee liepen en ik weer hardop uitsprak dat we te ver doorslaan in het beschermen en onze kinderen ook vrij moeten laten.

Altijd makkelijk roepen als je zelf nog niet te maken heb met kinderen die voor het eerst gaan buitenspelen.

Dat buitenspelen vanaf welke leeftijd mag dat en tot hoe ver mogen ze dan. Man man wat een dilemma’s. Bij ons in de wijk spelen de kinderen al best vroeg buiten, het is dan ook een kinderrijke buurt. Jente van bijna 5 jaar wilde ook buitenspelen en natuurkijk moet Mats dan ook mee. Als eerste probeerde ik de speeltuin aan de overkant zodat ik ze vanuit mijn raam kon zien spelen maar al snel wilden ze ook bij dat speeltuintje aan de achterkant van het huis want daar spelen al de andere kindjes. Ik kan mijn kinderen best goed loslaten, geef ze veel vrijheid maar geloof mij dit is toch echt heel spannend. Je weet nooit waar je goed aan doet en of ze er al oud genoeg voor zijn. Ze vinden het zo leuk dat ze alleen mogen buitenspelen, wat voelen ze zich dan groot.

Alleen zoals elke moeder weet is het heel moeilijk om afspraken te maken en vergeten ze nog wel eens de tijd.

De tijd vergeten als je nog niet kan klokkijken is dan ook heel makkelijk. Daar kon ik weer mijn pannen uitzetten die op het vuur stonden , Floortje aankleden en in de wagen om weer mijn twee andere kinderen uit de speeltuin te trekken. Bij Robine had ik het ook zo vaak dat er dan een vriendinnetje kwam spelen en ze weer de hort op waren als haar moeder voor de deur stond om haar op te halen. 

Daar kon ik weer met drie kinderen door de wijk gaan zoeken. 

Nu kwam ik laatst weer deze horloges tegen en mocht ik hier reclame over maken. Die reclame maken de horloges echt zelf wel want al ging het installeren lastig (omdat ik te snel wilde en de zin niet goed had gelezen) ben ik er super blij mee. Niet alleen ik ben er blij mee maar Mats laat ook iedereen zijn “video horloge” zien. (Zo noemt hij het). Ik hoef ze nu niet meer te zoeken als we gaan eten maar ik kan ze gewoon bellen. Ik hoef niet zo bang te zijn ze kwijt te raken tijdens het wandelen en geloof mij met al die kinderen heb ik soms ogen in mijn rug nodig. Toevallig gingen wij ook de dag nadat ik ze had binnengekregen naar een kinderfestival waar ze de kinderen een bandje wilden geven met de telefoonnummers van de ouders erop maar dit hadden wij deze keer niet nodig want wij konden Mats gewoon zelf bellen. Wat voelde ik mij een stoere en verantwoorde moeder (dat gebeurt niet vaak). 

Wel heb ik één advies, zet er niet teveel beltegoed op.

Mats was er zo blij mee dat hij zijn horloge natuurlijk mee naar de crèche wilde nemen en natuurlijk mocht dit van mij. Het was half 1 en ik zat aan mijn boterham op mijn werk toen ik zag dat ik twee telefoongesprekken had gemist van Mats. Sterker nog ik had twee voicemail gesprekken ontvangen. Bij het beluisteren van de voicemails lag ik helemaal dubbel want ik hoorde hoe mats stiekem aan al zijn vriendjes en vriendinnetjes liet horen hoe hij zijn moeder kon bellen en hoe mijn voicemail klonk. Aan het einde van mijn werkdag verwachtte ik dan ook boze leidster op de crèche die mij zouden vertellen dat dit niet de bedoeling was maar die hadden niet verwacht dat hij er echt mee kon bellen en dachten dat dit zijn fantasie was. Gelukkig konden ze er wel om lachen en mag hij hem de volgende keer wel meenemen maar dan geven wij hem aan de juf. De voicemail gesprekken heeft hem ook zijn beltegoed gekost en ik denk dat ik dit maar even zo laat (zolang ik hem maar kan bellen). Zijn beltegoed laad ik wel weer op als hij wat ouder is en het echt nodig heeft

Dit horloge vind ik echt een aanrader voor de feestdagen en ik ben blij dat ik mijn lezers 10% korting mag aanbieden via de code BijSuSe. 

Misschien krijg ik na deze blog nog wel zo’n moois horloge voor Floortje die natuurlijk ook op een leeftijd gaat komen waarop ze alleen wil gaan buitenspelen. 

Laat een reactie achter