Ik ga op reis en neem mee… (altijd weer teveel)

Regina
geschreven door Regina

De zomer is weer aangebroken, nog een week en dan begint de zomervakantie alweer. Ook dit jaar zijn we weer gebonden aan de schoolvakanties helaas, moeilijk moeilijk moeilijk!!! Niet normaal hoe duuuuuur! Voor mijn gevoel word ik zo bedonderd, zo belazerd. Heerlijk hoor, gewoon voor dezelfde week vakantie in hetzelfde stacaravan 1000 euro meer betalen als in juni of september. Helaas, we laten ons gewoon bedonderen en boeken met z’n allen massaal!

Maar…. eigenwijs en koppig als ik ben, speur ik als een ware sherlock het hele internet af. Nu is het wel zo dat het vroeger mijn werk was! 18 jaar was ik en studeerde toerisme, ik kreeg een stageplek bij een reisbureau en bleef daar vervolgens na mijn studie nog 7 jaar hangen. Daar leerde ik het speuren naar alle leuke plekjes die nog niet ontdekt waren en hoe je toch echt aan goedkope vluchten kon komen!

Dat waren nog de tijden zonder internet en rijen wachtende reizigers bij het reisbureau!

En ieder seizoen kwamen er pallets met reisgidsen binnen, overwerken was het altijd, hele gezellige avondjes. Met één nadeel, als je zo vaak al die vakantieplaatjes onder je neus krijg, wil je zelf ook steeds meer, meer en meer, je wilt verder weg, mooie stranden ontdekken, leuke steden bezoeken en vooral heel vaak. Gelukkig mochten wij vaak op ‘studiereis’, tja we moesten toch weten waar we het over hadden en gingen 2 keer per jaar mee op reis. Zo heb ik al jong heel veel mooie stranden in heel Europa mogen bezoeken en mogen rondreizen door Azië, Amerika & de Caraïben!

 

Inmiddels is dit gewoon alweer meer dan 20 jaar geleden, oei, ja echt, de tijd staat niet stil. Mijn man houd van mijn avontuurlijke instelling, maar heeft toch al heel wat afgezucht en gedacht, ohhhh, wat heeft ze nu weer bedacht, kan het niet een keer gewoon normaal?! Nou, nee. Dat past niet bij mij, zelfs nu niet met 2 kids van 5 en 7 jaar erbij!

Avontuur!!!

Dat wil ik gewoon altijd, dus niks vlucht met All Inclusive hotel en transferbus! Nee, we maken er gewoon weer een hele uitdaging van, tenminste dat doe ik en de rest past zich aan! Mijn kinderen zijn het wel gewend en weten niet beter, maar toch knap van mijn man dat hij zich altijd maar gewoon aanpast aan mijn plannen, ik weet, ik zoek altijd de grens op! Heerlijk!

Onze eerste zonvakantie samen was een weekje Mallorca, maar wel in een super hip boutique hotelletje, hotel Espléndido, echt zo waanzinnig gaaf! Was dat het? nee hoor, ik had bedacht dat we nog een binnenlandse vlucht konden nemen naar Malaga in Zuid-Spanje voor een bezoekje van 4 dagen bij Ed’s zus en haar gezin en vandaar door te rijden naar Sevilla! Zo’n ontzettend mooie stad in het zuiden, als er één stad Flamenco en Spaanse cultuur ademt is het Sevilla wel. Ook met mijn moeder heb ik hier zo’n heerlijke tijd gehad!

Nou, we hadden de vakantie overleefd, ze zeggen altijd een goeie test voor als je verliefd bent! Dus onze volgende trip had iets meer uitdaging! Eerst vliegen naar Ed’s andere zus in Noord-Spanje, zij wonen net boven Portugal in wereldstad Vigo. Galicië is naar mijn idee één van de mooiste provincies van Spanje, zo groen en ruig, prachtige surf stranden en zo puur! Dus ik had bedacht dat we na ons familiebezoekje wel even naar Madrid konden rijden (dat is tenslotte maar 5 uur) en door konden vliegen naar Fuerteventura. Daar stond een 25 jaar oude Camper op ons te wachten, surfboarden op het dak, helemaal chill! Deze trip staat in mijn geheugen gegrift, vol mooie golven om te surfen, lekkere restaurantjes en bbq sessies boven een paar keien, in the middle of nowhere met oneindig uitzicht over de oceaan.

Toch wel jammer dat onze harde schijf van de computer is doorgebrand, geen enkele, maar dan ook geen enkele foto hebben wij meer van deze lovetrip!

Maar de mooiste reis samen was onze surfreis naar Brazil, ohh, wat zijn wij gek op dit land! Het is natuurlijk best even vliegen, maar het Samba gevoel daar, voel je overal, op de stranden komen ze langs met lekkere hapjes, vers fruit en kleine pasteitjes en de golven zijn er geweldig! En schrik niet als je tijdens het surfen plots een vin naast je ziet, soms schiet er opeens een dolfijn langs je of zie je zeeschildpad onder je door zwemmen. Ooit zouden wij hier zo graag terug gaan met de kinderen, het was echt mijn happy place, met ’s-ochtends heerlijke verse sapjes, al die prachtige bloemen rondom ons kleine surfhuisje en hielden we ’s-middags een kleine siësta bij ons huisje, kregen we standaard bezoek van kleine nieuwsgierige aapjes. Maar gaan we hier ooit terug?? Dat is de vraag.

thumbnail_IMG_0926

Ik weet iedereen om mij heen vliegt met zijn kinderen 10 uur. Van Florida tot Curacao, maar ik vind het plots zo lang, word ik oud? Of wat zou dat zijn? Of is het toch meer dat wij gek van Spanje zijn en in alle delen van Spanje wel een favoriet plekje hebben ontdekt! Niks ver weg vliegen, gewoon hooguit 3 uur!

Reizen met kinderen, is dat geweldig of vooral heel veel gedoe??? Nooit, maar dan ook nooit heb ik mijn plannen aangepast omdat er opeens 2 koters rondliepen! Wel moet ik erg lachen, als ik nu zie wat ik allemaal niet op mijn hals haalde voordat we vertrokken!! Een groter verschil kan er niet zijn.

Onze eerste wintersport (jazeker, 2 baby’s gingen gewoon mee naar de sneeuw, niks geen oppas, maar om de beurt een afdaling dan maar), ik telde thuis precies uit hoeveel luiers ik nodig had en nam alles mee, want tja in Frankrijk verkopen ze natuurlijk geen luiers!!! En hetzelfde voor de babyvoeding. Daar aangekomen, kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ze gewoon dezelfde luiers en babyvoeding verkochten als thuis en nu? nu gooi ik gewoon maar wat in onze trolley, kom ik tekort gooi wel wat in een handwasje, maar ga ik liever met zo weinig bagage op reis!

Dit jaar wordt weer een sport, met zo weinig mogelijk bagage op reis! Slippers, bikini’s en wat strandkleding, rest komt wel.

Toch wilde ik heel graag een keer op vakantie naar Frankrijk, maar met een Spaanse man valt dat niet mee, hij moet er helemaal niks van hebben, dus ik dacht, dan doen we het gelijk goed, hoeven we het maar 1 keer te doen! Ik heb gezocht, naar gave campings en kwam bij de keten van Yelloh, echt enorm goed bevallen en intussen spaar je punten voor gratis overnachtingen. In 4 weken hebben wij 5 campings bezocht, van Deauville in het Noorden, heel de westkust af naar beneden, Normanië, Bretagne, helemaal tot Biarritz. Na bizar veel regen, dwars overgestoken naar de middellandse zee kust, heerlijk! Van Serignan Plage naar Frejus en eindbestemming St. Tropez! Totaal hebben wij 5000 km gereden! Onze kids waren toen 2 en 3 jaar! Het was een onvergetelijke reis, met van alles wat. Het prachtige oude Deauville met de nostalgie aan het strand van vroeger, het prachtige kasteel van Mont St. Michel, de heftige golven in Biarritz en het prachtige mondaine leven aan de Côte d’Azur!

Van te voren had ik bij de Action wel ingeslagen, kleursetjes en kleipotjes gingen mee en dat was een groot succes! En voor niet veel geld voor allebei een dvd schermpje gekocht bij mijn favoriete winkel (Echt Hemaaaa), ze doen het nog steeds, dus prima spul!

We hadden 14 dvd’s bij ons, maar de hele 5000 km hebben we serieus maar 1 dvd gehoord en wij kunnen hem nog steeds dromen, Marscha en de Beer, en dan in het Vlaams!

En inderdaad, mijn man wil niet meer naar Frankrijk, hij miste het gevoel van thuiskomen als hij in Spanje is, Ik begrijp hem helemaal, maar we hebben het maar mooi allemaal gezien en beleefd!!!

Vakantie is mijn leven, of eigenlijk, reizen is mijn leven en mijn gezin heeft pech, of geluk, het is maar hoe je het ziet! Zonder reizen vind ik het leven niks aan, wij geven niks om spulletjes en kleding en etentjes, maar sparen voor al onze tripjes! Vaak kijken we samen in de fotoboeken en genieten en zuchten hoe snel de tijd gaat! Pak ieder moment, ze zijn zo bijzonder, dingen beleven met je kinderen en samen beleven tot the max.

Deze zomer weer een heerlijk vooruitzicht. Galicië wordt het, met als afsluiter een week Menorca (jazeker, ook van Yelloh!) En het mooie is, dat onze kids dit jaar al hun zwemdiploma’s hebben en we lekker met z’n viertjes kunnen surfen en supp’n!

Er staat nog genoeg op mijn bucketlist voor ons viertjes, maar Costa Rica staat op nummer 1, wie weet mogen we het nog eens beleven!

Ik wens iedereen een heerlijke zomer, thuis of waar je ook naar toe gaat! X

thumbnail_FullSizeRender

Regina 

Laat een reactie achter

3 reacties

    • Dankjewel Marieke! Vooral leuk als je de kinderen er nog over hoort vertellen! Dat maakt mij blij! Lieve groet

  • Heerlijk geschreven weer en wij zijn 1 van je oude klanten ons indertijd Ibiza aangeraden en gaan er nu na heel veel jaren terug en ook wij kunnen de wereld met z’n tweetjes rond maar zijn verknocht aan Spanje en gaan dit weekend toch maar even 4 dagen naar Cannes dat is een fijn stukje frankrijk?