Ik heb er even geen tijd voor en dat vind ik moeilijk.

Avatar
geschreven door Susanne

Mensen vragen wel eens ‘waar haal je tijd vandaan’. Ik denk altijd als je iets leuk vindt maak je er tijd voor maar deze keer kom ik tijd tekort.

De afgelopen periode ben ik begonnen als overblijfmoeder en van dat geld wilde ik heel graag op gitaarles. Een gitaar aangeschaft op marktplaats en gaan. Elke dinsdagavond ging ik lessen en ik vond het super leuk.

Tegelijk met gitaarles kwam ook het magazine, nog iets wat ik super graag wilde. Het magazine ging super goed en geloof mij hier gaat bizar veel tijd in zitten. Elke minuut die ik over had besteed ik of aan mijn kinderen, gitaarles of aan het magazine.

De afgelopen maand naderde de deadline voor het magazine en moesten we even knallen. 

Voor wie mij op insta volg kon zien dat Floortje een tijd lang, om het half uur met groeipijn naar beneden kwam. Seppe is ook niet zo’n beste slaper dus vaak zaten wij tot laat met twee kinderen beneden en probeerde ik tussen de huilbuien door nog iets te doen voor BijSuSe en BijMaMa, wat natuurlijk niet opschoot.

Mijn man die ook ziek werd en het ’s avonds ook even niet lukte om mij te ondersteunen zorgde ervoor dat ik het overdag nog drukker kreeg met werken aan het magazine. Zo gebeurde het dat ik op een avond op gitaarles zat zonder dat ik die week geoefend had.

Ineens werd gitaarles een soort van druk omdat ik dat ook nog moest doen maar ik even geen tijd had.

Hoe leuk ik het ook vond ik voelde ineens die hete adem in mijn nek als ik niet aan oefenen toekwam. Soms zat ik te oefenen met Floortje op schoot en Seppe die mijn lesmateriaal op at maar ik deed het wel.

Nu wordt het mij te veel en ik merk dat ik iets moet opgeven. 

‘Als je iets leuk vindt maak je er tijd voor’

Of het wordt mij allemaal te veel en ik moet mijn grenzen aangeven of ik vind het niet leuk genoeg.

Wat vind ik het moeilijk om toe te geven dat iets niet gaat.

Misschien komt gitaarles later als ik niet weer van allerlei projecten op mijn hals haal of wanneer mijn kinderen doorslapen of ’s avonds hun eigen plan trekken.

Laat een reactie achter