Jodelahiti, Wintersport countdown, 9 weeks to go…

Regina
geschreven door Regina

De zomer is allang voorbij, de mooie dagen met je blote voeten in het strand lijken alweer maanden geleden en het is écht herfst! Je komt er niet meer onderuit, de dagen worden korter, kouder, kale bomen, overal bladen en het voelt vooral heel vochtig. Je zou er somber van worden en er zijn genoeg mensen die spontaan in een dip raken.

Ik hou van het najaar!

Komt het dat ik zelf geboren ben in de herfst?! Ik weet het niet, maar ik vind het een heerlijk seizoen en kan er echt ontzettend van genieten! Wandelingen door het bos en de duinen, overal lekker struinen, Onnie, onze Toller met een enorme tak en wat een plezier hebben de kids met hun kaplaarsjes aan. Mama, mogen we lekker in de plassen stampen?? Vier lieve vragende oogjes kijken me dan ondeugend aan, want ik weet, het is en blijft een toneelstukje van die boefjes, want nog voor ik nog een antwoord heb gegeven, staan ze al te dansen en te springen in de modderpoeltjes, yeahhhh, net als Peppa Big!! Ik moet daar om lachen en geniet daar enorm van, want stiekem doe ik zelf ook graag mee 😉

Maar wat ik het allermooiste van de herfst vind?!? Het is voor mij het ultieme moment, dat het strandseizoen echt voorbij is en dat betekent de winter komt er nu snel aan! En winter betekent voor mij, Sneeuw!! Sneeuw op de wintersport, oftewel hele dagen snowboarden tot we er bij neer vallen, warme chocomelk met slagroom drinken en daarna lekker niksen in ons chaletje, met z’n allen in pyjama of joggingbroek, baco of bayley’tje erbij, lekker Oostenrijkse Gröstl maken(onze alltime favourite) spelletjes doen en dan lekker vroeg naar bed en heerlijk tegen elkaar aan kruipen! Dat is uitkijken naar de wintersport! Ik denk voor ons gezinnetje één van de belangrijkste geniet momenten van het jaar. Niet alleen ik en mijn man zijn er aan verslaafd, maar ook onze kinderen zijn er gelukkig helemaal gek op.

Nu hoor ik je bijna zeggen, alles leuk en aardig, maar wintersport is toch hartstikke duur??!!!

Ja, dat kan ik echt niet ontkennen, maar wij hebben het er heel graag voor over en al moeten we daar het hele jaar dingen voor laten en extra voor sparen, doen we dat met alle liefde, want het is onze passie, onze levensvreugde en zonder is er gewoon echt niks aan. Onze liefde is zo zelfs begonnen! Ik weet het nog goed, we kenden elkaar net een maand en ik zou Oud & Nieuw gaan vieren in de bergen bij vrienden in Italië en zei spontaan, waarom ga je niet gewoon mee, super gezellig en lekker snowboarden!?! En gezellig was het, zelfs meer dan dat, die trip zal ik nooit vergeten en lijkt alweer eeuwen geleden en kijk wat er van gekomen is, 11 jaar & twee kinderen later hebben al heel wat wintersport tripjes achter ons!

Kinderen of niet, het is nooit een excuus voor ons geweest om niet naar de sneeuw te gaan. Daar dachten we gewoon niet verder over na, baby of niet, ze gingen gewoon altijd mee, nooit zien we op tegen de lange autoreis, het ging altijd prima, er lagen er in ieder geval altijd twee als een blok te slapen. Natuurlijk, als je altijd gewend bent samen de pistes af te knallen en je geluksmomentjes te delen is het wel even vreemd dan opeens om de beurt een piste te pakken. Had je een super afdaling door de verse nieuwe poedersneeuw gemaakt, maar niemand om dat gevoel mee te delen! Maar toch met het sleeën erbij, het plezier in de sneeuw en die rozige wangetjes aan het einde van de dag maakte het toch altijd meer dan de moeite waard. Ik moet wel zeggen, onze auto was wel altijd super volgeladen (ken je dat, voor het geval dat…) toch maar extra dekentjes, babyvoeding, luiers, al je wintersportspul, ook boodschappen voor heel de week, want daar kun je zo lekker op besparen en oh ja, behalve de buggy met sneeuwbanden ook nog een hond opgekruld snurkend aan mijn voeten 10 uur lang! Leve de skibox! No problem!

En nu, nu zijn de kids 6 & 7 jaar en knallen ze je zo voorbij met hun kleine ski’tjes, niet normaal! Wij kunnen allebei behoorlijk snowboarden, maar die kleintjes hebben gewoon geen angst en kijk ze gaan!! Vanaf 3 jaar mogen ze in Oostenrijk al op skiles en voor ons was het wel een ‘gelukje’ dat ze maar één jaartje schelen en dus altijd samen in een skiklasje zitten, maar vaak aan het einde van de week kwam mijn dochter aanzetten met haar ‘nieuwe’ beste vriendin en mijn zoon zag ons gewoon niet staan, te druk met z’n ‘ski maatjes’!

 

Daarom leek het mij wel een ontzettend leuk idee om de kids op SnowFun week te doen in Snowworld in Zoetermeer.

Ik had deze tip van een collega, zijn dochter had dat al vaker gedaan en zoveel plezier gehad. Dus ik dacht, in plaats van dagjes weg in de herfstvakantie, gaan we eens lekker een hele week in de sneeuw, komen we alvast in de stemming. Mijn dochter had de laatste twee dagen vorig jaar ook geprobeerd te snowboarden en voor haar was het helemaal duidelijk, ze ging nooit meer op de ski’s, nou nou nou, dat zullen we nog wel eens zien. Maar bijna een jaar later, was ze nog steeds vastberaden, ze ging vanaf nu alleen nog maar snowboarden!! Ik moet zeggen, het is superleuk geregeld en meer dan de moeite waard. Mijn dochter mocht in een beginners klasje snowboarden, lachen, met nog 3 meiden en zo’n bink van 19 als leraar, nou dat vonden ze wel wat! Dani bleef gewoon lekker op de ski’s, hij wilde liever ‘racen’ en mocht het einde van de week zelfs van leraar Frans van de grote schans!! Wat een plezier zag ik daar steeds voorbij komen. Natuurlijk, ik moest iedere dag wel naar Zoetermeer rijden. De kinderen hadden van 11.00 tot 13.00 uur les en dan ging ik lekker een bakkie koffie drinken in het gezellig alpenrestaurant, alsof je in Oostenrijk zit! Na de les stond een levensgrote sneeuwpop, snowie, het hele spul op te wachten met ballonnen en was er minidisco, uiteraard met lekkere après ski hits, al die hossende kids in mallots, dansend de grootste lol! Buiten een levensgrote Sneeuwpop als springkussen en op de laatste dag werd een heuse slalom georganiseerd, compleet met medaille. Zat ik daar te glimmen van trots, want mijn zoon is een kleine snelheidsduivel, maar m’n meissie is wel meer dan 1000 x gevallen en gaf het maar niet op, net zolang tot ze die laatste dag, zelf in slalom naar beneden kwam, hoe gaaf is dat??!!

Ja, sorry, dat geeft mij zo’n gaaf gevoel, mijn passie te kunnen delen met mijn kleine mini-me, tja en dan ben je met je kleine roze snowboard met cupcakes echt op op te vreten!

Als afsluiting nog een lunch met patatjes voor alles kids samen, net als in Oostenrijk, ieder klasje met hun eigen ski/snowboard leraar! Ik vond het echt de moeite waard, leuke vriendjes gemaakt en weer een stapje verder!

De laatste 2 jaar gaan onze kids heel de week in een skiklasje, je kan dan kiezen mét of zonder middageten erbij, daar hoeven we geen seconde over na te denken, Mét natuurlijk! Zoooo bollies, veel plezier!, papa en mama gaan ook even heerlijk knallen en iedere dag een romantische lunch met z’n tweetjes (ook al is dat vaak wegens budget een pizza delen of een soepje, haha), die momenten moet je pakken en zo hebben we heel de dag om behoorlijk wat pistes af te struinen, opzoek naar de ultieme afdaling. Ik weet, dit doen we goed, ik voel het als ik in de ogen van mijn man kijk, het plezier, de voldoening en het genieten van deze momenten in de bergen zijn voor ons essentieel geworden! De laatste jaren hebben we steeds zoveel aan ons hoofd, vrienden, familie, werk, huizenstress. Maar in de bergen is je hoofd leeg, denk je nergens aan, kun je je laten gaan, gewoon genieten van het moment! De bergen zijn machtig, daar moet je ontzag voor hebben, ze brengen veel geluksmomentjes en adrenaline, maar ik blijf altijd allert, wordt niet overmoedig, de bergen zijn magisch, maar zijn altijd de baas en als je dan boven op de bergtop zit en om je heen kijkt, weet je het gewoon, de natuur is prachtig, die stilte om je heen geven je tonnen positieve energie!

Positive vibes only

Ik wens jullie minstens zoveel voorpret! En mocht je toch nog eens een vraag hebben over kids & wintersport? Laat gerust een bericht achter! Met alle plezier vertel ik je nog veel meer do’s & don’ts!

https://www.snowplaza.nl/weblog/1194-tiroler-grostl

Laat een reactie achter

1 reactie

  • Heerlijke foto’s. Ik vind de sfeer van wintersport geweldig. Kan alleen écht niet skien of boarden. Gaan t de kindjes wel leren, leuk voor mn man, die t wel kan.