Jouw vrouw, Mijn vrouw.

Avatar
geschreven door Susanne

Vrijdag einde van de middag kreeg ik een mail vanuit Hilversum!

Ze hadden mijn pagina gevonden en vinden het een leuk platform. De vraag kwam dan ook of ik mee wilde doen aan het tv programma “Jouw vrouw, Mijn vrouw”. Voor degene die dit programma niet kent, hier ruilen moeders van hun gezin en huis met een andere moeder en haar gezin.

In eerste instantie was ik dan ook gevleid, vooral omdat mijn platform goed vindbaar is en ook door Hilversum wordt leuk gevonden.

Zoals jullie weten ben ik niet bepaald bang voor de camera en deel ik best wat van mijn persoonlijk leven met de wereld. Zelf heb ik dit programma ook echt wel een paar keer gekeken en is het heerlijk om even binnen te kijken bij andere moeders en daar lekker  je mening op los te laten. Moeders die ruilen van gezin en aan het einde mogen ze hun ervaringen bespreken en elkaar tips geven. Dit loopt vaak uit de hand omdat niemand graag commentaar krijgt over zijn of haar opvoeding.

Ik zat die avond aan tafel na een dag werken en had net de kinderen opgehaald bij de crèche en Bso. De kinderen waren moe en de één was aan het huilen de andere in haar poep en plas fase en ik dacht: “wil ik dit op tv??” Natuurlijk weet ik dat het er in ieder huishouden zo aan toe gaat maar nu zal alles extra uitgelicht worden en zo geregisseerd dat de leukste momenten voor de kijkers worden uitvergroot.

Ik merk dat ik graag zelf de regie in handen wil houden en zelf thuis wil zijn als ze mijn kinderen filmen.

Ook vind ik het gedeelde elkaar aanspreken op de opvoeding geen fijne gedachten. Met mijn platform wil ik juist bereiken dat wij moeders elkaar minder vaak beoordelen maar juist begrip tonen voor elkaar. We weten allemaal hoe zwaar het is om kinderen op te voeden en iedereen heeft zijn eigen mening daarover.

Ik hoop juist dat wij moeders elkaar wat meer gaan begrijpen en waarderen, dat we minder oordelen maar elkaar juist helpen.

Met oud en nieuw gaan wij vaak met een grote groep gezinnen (vrienden) een weekend weg. Je praat dan over een stuk of tien gezinnen met kinderen in één huis.

Bijzonder om te ervaren hoe iedereen elkaar in zijn waarde laat wat betreft de opvoeding en iedereen let een beetje op elkaars kinderen. Hierdoor heb ik ook gemerkt dat niet alle regels voor kinderen hetzelfde moeten zijn omdat niet alle kinderen en hun ouders hetzelfde zijn.

Ik hoop dan ook met BijSuSe dat wij moeders elkaar wat meer in onze waarde laten en wij elkaar meer gaan steunen in plaats van veroordelen, ieder kind is anders en uniek dus ook de opvoeding.

Laat een reactie achter

1 reactie