Kastanje bospaddestoelen soep

Avatar
geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 25 min + ca. 10 minuten koken

Ingrediënten

  • ongeveer 15 tamme kastanjes
  • 1 ui
  • 1 bosui
  • handje peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  •  200 gram bospaddestoelen
  • 1,5 liter kippen of groentebouillon
  • 150 ml kookroom
  • klontje boter

Bereiding

Kastanjes poffen

Kerf met een scherp mesje de tamme kastanjes bovenop in door er een kruisje in te snijden. Leg deze dan op een bakplaat voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven en pel ze daarna.

De soep

Snij een ui in stukken en hak de knoflook fijn. Doe een klont boter in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig ziet. bak de gepelde kastanjes en de  bospaddestoelen een paar minuten mee en bewaar een paar bospaddestoelen ter garnering.

Giet de bouillon erbij en laat het nog een paar minuten koken. Voeg de kookroom hieraan toe en pureer de soep glad met een staafmixer.

Snij de bosui en de peterselie in stukken en garneer de soep samen met de achtergehouden bospaddestoelen en eet smakelijk.

Laat een reactie achter

1 reactie