Kinderverjaardag inspiratie

Avatar
geschreven door Susanne

Ik vier graag de verjaardagen van mijn kinderen en ik wil het dan helemaal leuk aankleden. Deze keer heb ik een aantal dingen anders, creatiever en goedkoper gedaan.

Zoals jullie weten kook ik heel graag en op onze feestjes blijven er gemiddeld 30 man eten. Mijn man handelt in de biologische groenten en fruit dus daar is voor ons heel  goedkoop aan te komen. Deze keer hebben wij voor de volwassenen een vegetarische maaltijd bereid en geloof mij dat scheelt behoorlijk in de kosten geen vlees.

Ik had vier ovenschalen melanzana gemaakt (mijn lievelingsrecept) met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter door Robine. Mijn man had twee pannen pasta met kruiden uit eigen tuin gemaakt en een heerlijke salade gegarneerd met eetbare bloemen ook uit onze tuin.

Naar horen zeggen vond iedereen het heerlijk en ik kan echt genieten van samen met vrienden en familie eten, ik kook met liefde.

Dat ik van koken hou betekent niet dat ik ook kan bakken. Gebak of taarten maken kan ik niet, doe ik nooit en dit komt waarschijnlijk omdat ik het zelf niet zo lekker vind. Meestal geef ik de taarten uit handen maar dat vond ik deze keer te duur dus zelf maken was het plan. Ik en de kinderen hebben een week van te voren zitten knutselen want Floortje wilde een eenhoorn taart en Jente een flamingo taart. Voor de meiden had ik bedacht om deze van papier te maken, ze op prikkertjes te lijmen en ze zo in onze taarten te prikken. Voor mats heb ik twee krokodillen gekocht een slinger erboven gehangen en klaar. Uiteindelijk heeft mijn moeder de taarten gebakken en heb ik ze alleen versierd (nog makkelijker en goedkoper 😂). Wat moeten we zonder onze ouders!

Natuurlijk waren het geen marsepeinen kunstwerken maar ik was er extra trots op en marsepein lust ik toch niet.

De kinderen waren ook net zo blij met onze zelf geknutselde taarten en eigenlijk vond ik dit nog leuker ook want het maakte ons allemaal even trots. Voor de versiering van het huis gebruik ik elk jaar hetzelfde en dit bewaar ik netjes in een doos. Voor Seppe zijn kraamfeest had ik een geboortebord gemaakt. Robert had netjes de planken van oud hout uitgezaagd wat we nog in de garage hadden liggen en ik heb ze geverfd (wat stiekem veel beter kon). Daarom stelde deze keer kikke en kozie voor om het bord te pimpen voor de verjaardag van de kinderen. Deze keer kon je gewoon lezen wat er op het bord stond.

Het bord is dan ook echt leuk geworden en ik had het zelf niet beter gekund. De ballonnen boog erachter is helemaal door mezelf en wat kinderen die kwamen spelen opgeblazen. De boog had ik nog bewaard van het trouwen, (een gebogen pvc buis) 100 ballonnen gekocht voor 6 euro en blazen maar.

Het ziet er toch spectaculair uit zo!

De kinderen die hebben nog geen dure wensen. Jente wilde een hamster voor haar verjaardag dus op marktplaats een hok en hamster gekocht en klaar. Omdat de kinderen nu nog geen dure wensen hebben kunnen wij een springkussen veroorloven en dit is echt een uitkomst. De kinderen blijven heerlijk buiten en zo voorkom ik dat mijn hele huis van beneden tot boven in puin ligt.

Wij vieren de kinderverjaardagen meestal op zondag en toevallig werkt het springkussen bedrijf niet op zondag. Dit betekent dat wij voor de prijs van één dag het springkussen drie dagen hebben staan. Ik zeg goede deal!

Aan het einde van de verjaardag krijgen de kinderen allemaal een snoepzakje mee (geen idee waarom maar bijna iedereen doet dit in onze vriendengroep). De snoepzakjes zijn gewoon goedkope karntonnen zakjes van Robert zijn werk en ik heb er leuke gezichtjes op getekend met plakogen. De zakjes waren gevuld met sticker velletjes die ik nog had liggen, vingerpoppetjes van Ikea en wat snoepjes.

De kinderen hebben echt een leuk feest gehad en wij ook!

Nu druk bezig met de versieringen voor Halloween want ik heb toch een hoop leuke ideeën.

Laat een reactie achter