Kwetsbaarheid durven tonen

Avatar
geschreven door Susanne

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid durven tonen is iets wat we vaak afgeleerd hebben, en soms ook hard proberen te ontwijken.

(Brene Brown)

Brene Brown vertelde in haar documentaire op Netflix dat we bijna allemaal zijn opgevoed met de gedachte dat we moedig en dapper moeten zijn maar dat we onszelf niet kwetsbaar moeten opstellen. Kwetsbaarheid wordt geassocieerd met onzekerheid. 

Deze opvoeding heb ik zelf ook van huis uit mee gekregen en bloggen is dan niet iets wat daarbij past. Door mijn verhalen te delen laat ik best een groot deel van mezelf zien en ben ik kwetsbaar.

Dankzij bloggen heb ik al heel vaak mogen ervaren dat je kwetsbaar opstellen de mooiste dingen teweeg brengt. 

Eerlijk je verhalen delen zonder filter brengt je ook echte verhalen van anderen.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn met commentaar maar dat zijn vaak de mensen die zichzelf nooit in de arena plaatsen en zich kwetsbaar opstellen maar vanaf een zekere positie achter hun laptop iets typen.

Elke grote en dappere beslissingen in je leven maak je door je kwetsbaar op te stellen.

Moedig zijn betekent beslissingen nemen die angst en onzekerheid met zich mee brengen.  Deze methode probeer ik nu ook door te voeren in mijn leven. Niet alleen via bloggen maar ook door met mensen eerlijke gesprekken te voeren. Door eerlijk te vertellen wat er in mij omgaat en waar ik naartoe wil. Juist door zo open en eerlijk mogelijk met mensen te communiceren komen er zoveel mooie dingen en mensen op mijn pad. Zo ontving ik ook deze prachtige cadeautjes van Solilly om mij te ondersteunen in het maken van mijn keuzes.

kwetsbaar

De laatste jaren zijn zo leerzaam geweest en het heeft mij ook zo dankbaar gemaakt.

Juist in de afgelopen periode ben ik zo dankbaar met zoveel mooie mensen om mij heen en met mijn prachtige gezin. Wij staan er voor elkaar en zijn er voor elkaar wat er ook op ons pad komt. Wij willen avonturen sparen met elkaar want als het faillissement mij 1 ding heeft geleerd is dat ze financieel alles van je kunnen afpakken maar de liefde en herinneringen niet dus daar gaan wij ons op focussen. 

Ik sta open voor veranderingen in mijn leven, durf mij kwetsbaar op te stellen omdat ik mij niet wil afvragen ‘wat als ik het wel had gedaan?’.

Laat een reactie achter