Luiers, luiers, luiers! Welke is het beste?

Laat ik voorop stellen dat dit mijn persoonlijke mening is en andere moeders en baby’s wellicht andere favorieten en voorkeuren hebben.

Onze dochter is nu 9 maanden, heeft geen extreem gevoelig huidje, nog nooit (luier)uitslag gehad en is al sinds het begin enorm bewegelijk (lees: zit geen seconde stil). Is dit vergelijkbaar met jouw kindje? Wie weet heb je hier iets aan!

Voordat ik zwanger was kende ik alleen het merk Pampers. Ik paste wel eens op hier en daar en had natuurlijk wel eens een luier verschoond maar me hierin verdiepen.. waarom zou ik? Nu ik inmiddels al ruim 9 maanden moeder ben kan ik wel zeggen dat ik een echte kenner ben. Ik deel dan ook graag mijn ervaringen met jullie. Pampers is natuurlijk het bekendste merk, maar ook een van de duurste.

Toen onze dochter slechts een paar weken oud was moest ik niks weten van andere merken want ‘alleen het beste was goed genoeg voor mijn kind’.

Een paar honderd luiers verder –waarvan sommige slechts na enkele minuten al aan vervanging toe waren of het überhaupt niet hebben gehaald om vast gemaakt te worden- ben ik daar volledig vanaf gestapt. Het duurste product hoeft namelijk niet altijd te betekenen dat dit als enige voldoet aan de verwachtingen.

Waar ik zelf op beoordeel is dat de luier een fijne en soepele pasvorm heeft, niet doorlekt of vochtig wordt en geen uitslag veroorzaakt. Ook de prijs/kwaliteit verhouding heb ik hierin meegenomen. Op basis hiervan is dit mijn persoonlijke top 3:

  1.  Lidl eigen merk luiers Toujours

  2. Pampers (toch nog ja..)

  3. Etos vernieuwde Woezel en Pip lijn

Over die nummer één ben ik dus echt heel erg te spreken! Ik heb die onlangs ‘per ongeluk’ ontdekt toen ik z.s.m. luiers moest kopen en Lidl is het dichtste bij ons huis. ‘Dan maar deze’ dacht ik.. Maar wat een aanrader! Ook qua prijs.

Voor 50 luiers betaal je namelijk slechts €7,50! (En dan zijn ze nog niet eens in de aanbieding).

Ik vind ze enorm vergelijkbaar met Pampers. Deze Toujours luiers van Lidl hebben een zachte en soepele pasvorm in tegenstelling tot vele budget en eigen-merk-luiers die ik heb geprobeerd. Zelfs in de tandjes-fase -elke mommy weet nu wat ik bedoel – hebben de luiers het hier zonder enig probleem gered zonder door te lekken. Wij zijn om!

Side note: ook de Toujours billendoekjes (ik gebruik de comfort variant) zijn het proberen waard en vind ik ook vergelijkbaar met de Pampers billendoekjes. Ze zijn groot, goed vochtig, hebben geen hele sterke geur en zijn goed afsluitbaar met het klepje. En ohja, ook zeer betaalbaar.

thumbnail_toujours billendoekjes

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren ook eens wat andere merken te proberen. Voor het eerste levensjaar van je baby gebruik je er gemiddeld meer dan 2000 dus hierop besparen is natuurlijk altijd fijn ;)!

Liefs, Merel

Laat een reactie achter