Wat vind mijn man er allemaal van dat ik ons leven deel?

Avatar
geschreven door Susanne

Hoe vaak ik wel niet de vraag krijg: “wat vindt jouw man hier allemaal van?”

Of hij het vervelend vindt dat ik foto’s van hem plaats en het gezin en of hij het misschien vervelend vindt dat ik ons leven deel?

Het antwoord is: “NEE!”

Nee mijn man vindt dit ook leuk anders kon ik dit niet doen, niet op deze manier. Er gaat in een mamablog veel tijd zitten. Bijna elke avond ben ik tot minimaal 22:00 aan het werk en ook overdag besteed ik er veel tijd aan met eten voorbereiden of fotograferen. Natuurlijk wordt mijn man wel eens gek als ik weer een foto voor de 20ste keer wil over doen en als ik weer zit te liken op Instagram terwijl wij even samen op de bank zitten.

Of dat mijn blog afgelopen zomervakantie toch meer tijd in beslag nam dan afgesproken.

Mijn man heeft ook een eigen bedrijf en werkt zelf ook heel erg hard. Elke avond zit hij naast mij aan tafel te werken, hij weet als geen ander dat je voor een eigen bedrijf hard moet werken (hij doet dit al jaren). Daarom doen wij in de weekenden ook zo veel met ons gezin. Wij werken hard maar daarnaast genieten wij vol van onze kinderen. Wij genieten ervan om met onze kinderen dingen te ondernemen om samen avonturen te sparen.

Veel van die dingen deel ik ook graag met mijn lezers en dit vindt mijn man ook geen enkel probleem. Mijn man is ook trots op ons gezin en de dingen die wij doen. Natuurlijk houden wij ook veel voor onszelf. Als ik zou willen kan ik elke dag wel een blog schrijven zoveel gebeurt er hier en dat zijn niet alleen leuke dingen maar ook verdrietige dingen.

Ik deel dingen die ik leuk vind of waarover ik kan praten en ik zal nooit een blog schrijven waarin ik een ander zal kwetsen omdat ik dingen van mij af wil schrijven of omdat ik denk dat ik gelijk heb.

‘Mijn man die het soms zelfs jammer vind als hij niet op de foto staat.’

Natuurlijk wordt hij ook soms gek van al mijn ideeën, ik kan de gekste dingen verzinnen. Zo ook een tijdje geleden. Mijn zoon keek nogal graag YouTube filmpjes met superhelden. Ik keek één zo’n filmpje mee en kreeg weer een prachtige ingeving. Hoe leuk is het om zelf ook zo een filmpje te maken en hoe leerzaam. Zo hebben we lol en leert mijn zoontje dat het allemaal geacteerd is en hoe ze dat doen. Het was toevallig de dag voor vaderdag en mijn man lag lekker op de bank.

Als ik een idee heb moet dit vaak meteen tot uitvoering komen, zo ook deze keer.

Ik had een plan alleen moest mijn man meespelen. Mijn man die bijna in slaap was gevallen trok ik van de bank, zette een masker op en hing een cape om. Ik hoorde hem nog mopperen en klagen “moet dit nu persé”, maar ik ging verder.
“Je hoeft maar twee dingen te zeggen” antwoordde ik en ik begon te filmen. Wat heb ik dubbel gelegen en wat heeft mijn man gemopperd, toch als wij hem nu terug kijken moeten wij hard lachen.

 

Ik ben nu eenmaal een vreemde moeder maar wij hebben het leuk!

Laat een reactie achter

2 reacties