Melanzana a la Suus

geschreven door Susanne

Melanzana a la Suus

Bereidingstijd circa 20 min + 30/40 minuten oven

  • Ingredienten:
  • gepelde tomaten uit blik 400g
  • grote ui
  • knoflook 3-4 tenen
  • 2 Aubergines
  • verse basilicum
  • 1 bol Mozzarella
  • 2 zakken parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

warm de oven voor op 200 graden.

Snij de aubergines in dunne plakken van ca. 0,5 cm (in de lengte) grill deze in een pan of grillplaat

Snij de ui, doe wat olijfolie in een pan en fruit deze even kort samen met de geperste knoflook, voeg het blik gepelde tomaten toe. Het geheel even zachtjes laten pruttelen en voeg naar smaak zout, peper en verse basilicum toe. Als je tevreden bent over de saus deze pureren met een staafmixer.

Vet een grote ovenschaal in met olijfolie, doe er als eerste een dun laagje tomatensaus in, daarna een handje parmezaanse kaas er over, met daar overheen een laag van de gegrilde aubergine en herhaal dit nog een keer. Op de bovenste laag doe je het laatste beetje saus en daar bovenop de in plakken gesneden mozzarella en evt. wat overgebleven parmezaan.

30-40 minuten in de oven, als garnering wat verse basilicum er over en smullen maar !!

Tip ! lekker met een salade en een vers gebakken brood om lekker in de saus te dopen

[wpvideo UPy6j793]

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter