De menstruatie cup…de watte???

Avatar
geschreven door Anoniem

Deze blog gaat over de menstruatie cup…de watte??? Yep de menstruatie cup.

Okay ik begin even bij het begin: na mijn bevalling is dit maandelijkse nooit meer helemaal geworden wat het voorheen was en laten we wel wezen die week is hier sowieso al niet de mooiste week van mijn leven dus ik wil er zo min mogelijk last van hebben. Ik heb behoorlijke buikklachten, mijn humeur is nog erger dan 14 peuters in de nee fase bij elkaar en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de mini en normaal voorgoed verdwenen zijn en dat het jammer is dat de super plus plus plus plus niet bestaat, ze zijn niet aan te slepen in deze week.

Dus geen goedkope week op alle fronten.

Ik ben van de aanpak dus ik dacht ik ga me eens verdiepen in green.. Ergens vaag las ik iets over een cup…yeeeeh right en dat moet erin??? WoW echt niet…dacht ik nog zo…na een paar maanden waren de organic cups te koop bij kruitvat…groot klein twee maten welke heb je nodig ? Okay maat twee….even checken….meten is weten maar dan anders. Gewapend met mijn vondst naar huis…uitkoken dat ding..ehm uitkoken eh waarin dan? Ok t ding is nieuw net als een fopspeen dus even in een oud uitkook pannetje van toen de kleintjes nog in de speentjes fase zaten. Tja en toen…hij moest er in…waarin?? Ja daarin je weet wel…net zoals een tampon…nou na drie keer proberen heb ik het opgegeven no way ...veel te bang als ik ben…kreeg hem er niet meer uit zuchten, duwen trekken Auwtsj…not amused in plaats van cup weer plug. Dag twee: kids op bed, kust veilig….cup vouwen eerlijk waar origami is er niks bij…geloof zes vouw manieren ahum. Deze menstruatie verliep kort gezegd als een uitprobeer fase die ik niet graag herhaal. Overigens snap ik wel nu het advies tot droog uitproberen. Iets over meteen uitproberen i.p.v. gebruiksaanwijzingen  lezen. 

Toen was het weer zover….ik wilde niet maar ja.. ik had m gekocht en het is best prijzig dan om zo te laten liggen dus weer in mijn cuppan, even in de badkamer origami vouwen en hop !! Wauw eh ja hij doet het!!! Dag één geslaagd…overigens niet de volledige tijd want iedere drie uur ging ik even proberen of hij er nog uit ging dus ik heb dag één wel vijf keer gedoucht ( in de douche is het makkelijkste voor mij qua testen) dag twee enthousiast wordt ik! Net zo makkelijk weer…dus ik probeerde nu iets langer….oeps ik voel wat..Ships…als een haas vlieg ik naar de badkamer…de douche red ik niet, ik zit op t toilet en oh my…voor mijn gevoel liep hij over en lag er een halve liter in het toilet alsof ik iemand eh…je weet wel…nee je wilt het niet weten…ik namelijk ook niet…ik schrok van mijzelf en eerlijk waar…..hij is opgeborgen … netjes opgeborgen tot ik over mijn bloederige nachtmerrie heen ben…want dat halve kopje waar mijn moeder het vroeger over had is in mijn beleving echt een maatbeker geworden. Mijn cup blijft even in de kast.

 

Ik ben er dus nog niet uit: hij werkt niet, hij werkt wel, hij werkt niet, hij werkt wel….het is nou ook nog niet zo iets dat ik onder een wijntje eens gezellig aan mijn vriendin vraag van goh heb jij een cup en hoe doe jij dat…dat stadium daar zit ik niet..nog niet.

Laat een reactie achter

1 reactie

  • Ik gebruik al jaren en jaren een menstruatie cup en wil nooit meer iets anders. Echter, koop een cup van goede kwaliteit, dus niet op besparen. Tevens veel gezonder voor je lichaam, heb je je wel eens verdiept in de chemische rommel in de andere producten….en over de hoeveelheid afval nog maar te zwijgen.
    succes, niet te snel opgeven….staat ook in de gebruiksaanwijzing….duurt een paar rondes voor je helemaal in de vingers hebt zullen we maar zeggen….