Mijn 7 frustraties bij het maken van een fotoboek.

Avatar
geschreven door Susanne

Zoals na elke vakantie kom ik thuis met te veel foto’s. Honderden dezelfde foto’s van dat ene leuke brugetje in Venetië.

 

De foto’s staan ook overal, op mijn camera op mijn telefoon op de telefoon van mijn man en op de camera van mijn ouders. Voordat ik dus aan het boek kan gaan beginnen begint eerst het verkrijgen van alle foto’s op de laptop.

Frustratie 1

 Alle foto’s op de laptop krijgen.

Natuurlijk is mijn geheugen weer vol en voordat ik de foto’s op mijn laptop kan krijgen ben ik eerst een avondje bezig met mijn oude foto’s verwijderen. Dan het vragen om de foto’s die andere gemaakt hebben. Na de twintigste foto en uren berichten sturen met uitleg krijg je dan eindelijk de juiste foto die je bedoelde.
Eindelijk kan je een mapje zomervakantie 2017 maken.

Frustratie 2

Foto’s selecteren

Ik weet niet hoeveel foto’s jullie hebben na een vakantie maar ik heb er echt duizenden. Het selecteren is dan ook een hele klus en precies wanneer je denkt een mooie selectie gemaakt te hebben en je ze wil uploaden voor in je boek stuurt die ene familie lid nog net even een leuke foto die je er ook bij wil hebben.

Frustratie 3

Het tekort aan pagina’s

Altijd en elke vakantie weer heb ik te veel foto’s geselecteerd en kom ik altijd pagina’s te kort. De prijzen die bij de boeken staan is dan ook een desillusie want altijd moet ik er minimaal wel 7 pagina’s bijkopen en “JA” ik wil een fotokaft.

Frustratie 4

Aanpassen

Ken je dat???? Dat wanneer je denkt je boek af te hebben dan ergens midden in het boek een aantal foto’s vergeten bent te plaatsen en je niet weet hoe je er pagina’s tussen krijgt. Conclusie je kan weer het  hele boek  gaan aanpassen.

Frustratie 5

Programma fail

Denk je na twee avonden klaar te zijn en wil je je boek bestellen, geeft hij een programma fout aan #%£¥$~^!££~|,#%^$.
Ik was in alle staten!!!!
Twee avonden aan dat boek bezig en dan stopt hij ermee en laad hij mijn foto’s niet in zodat ik ook mijn boek niet kan bestellen!!!

Frustratie 6

Opnieuw Opnieuw Opnieuw

Dus daar moest ik weer helemaal opnieuw begingen. Uit frustratie ben ik naar een andere aanbieder gegaan waarmee ik nog nooit een foto boek had gemaakt en ik dus niet precies wist hoe het programma werkte. De frustratie en het steeds niet uitkomen met mijn aantal foto’s zorgde ervoor dat nadat ik alweer voor de vierde keer opnieuw was begonnen op de knop zelf een boek samenstellen heb gedrukt.

Het programma plaatste nu zelf al mijn foto’s in het boek en ik heb nog een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo het boek was klaar nu kijken of ik hem hier wel kon bestellen.
Ik drukte op bestellen en gelukkig ging hij het nu wel doen alleen kwam ik toen bij de prijs!!!

Frustratie 7

 De prijzen

Leuk zo’n knop automatisch het boek samenstellen maar hij had er automatisch ook een stuk of twintig extra pagina’s bij gedaan. De prijs van mijn boek werd meteen drie keer zo duur als de prijs waarmee ze mij gelokt hadden.

Omdat dit nu al mijn vierde avond was en ik er totaal klaar mee was kon het mij niets meer schelen en heb ik uit frustraties het boek gekocht. Ik wilde er klaar mee zijn.

Het boek is inmiddels binnen en ik moet eerlijk zeggen hij is wel super mooi.
Toch voor mijn volgende boek ga ik eens even uitzoeken of het niet makkelijker kan want anders ben ik eerdaags failliet!

IMG_5036

Susanne

Laat een reactie achter

5 reacties