Mijn Biecht

Avatar
geschreven door Susanne

Voordat je moeder bent heb je het al helemaal bedacht hoe jij het later gaat doen wat betreft de opvoeding van jouw kinderen. Je hebt voorbeelden genoeg van hoe jij het niet wilt en je geeft maar wat graag adviezen aan al die ouders die het helemaal anders zouden moeten doen.

Ook tijdens mijn moederschap betrap ik mijzelf er nog wel eens op dat ik oordeel over de opvoeding van andere moeders. Het nadeel is alleen dat op de één of andere manier ik mijzelf later betrap op het maken van dezelfde “fout”, alsof ik het over mijzelf heb afgeroepen. Zo ook wat betreft mijn Biecht!

Mijn biecht…..?

IMG_8714

Ik gil!

Ik hoorde het mijzelf nog zo zeggen tegen mijn man, “moet je die moeder eens horen gillen tegen haar kinderen”. Tegenwoordig hoor ik dit mijzelf met grote regelmaat doen.

  • Gillen als ze elkaar weer de tent uitvechten
  • Gillen als ze voor de zoveelste keer weer iets doen wat niet mag
  • Gillen van beneden naar boven als ze iets mee moeten nemen
  • Gillen van boven naar beneden dat ik er zo echt aan kom

‘Okay’ misschien is dit niet iedere dag zo maar zeker na een avondje weinig slaap kan ik beter gillen dan praten.

Tegenwoordig begrijp ik dan ook waarom het vroeger zo makkelijk oordelen was en waarom zoveel moeders dezelfde fouten maken. Je beseft nog niet , voordat je kinderen hebt, dat opvoeden 24 uur per dag inhoudt ‘365 dagen in het jaar’.

Dat jouw humeur na weken slecht slapen ook een grote rol in het opvoeden speelt. Niet alleen het slaapgebrek maar ook het voortdurende klaarstaan en zorgdragen voor iedereen breekt mij soms op. Vooral op het moment waarop ik net besloten had een bak koffie te gaan drinken en dit moment weer wordt verstoord door een poepluier.

Kan ik op mijn werk een werkhouding aannemen lukt dit mij thuis niet om professioneel te blijven. Dit alles keurt mijn gedrag zeker niet goed en maakt het gillen niet minder erg maar het is vaak wel heel makkelijk.

Susanne

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter