Voor pasen een heerlijk recept uit Noorwegen!

Ilse
geschreven door Ilse

Paashaas

In de winkels liggen de schappen weer vol paasspullen en op het kinderdagverblijf van mijn dochter zijn ze ook volop bezig met paashaastekeningen, kuikentjes knutselen en eieren verven .Toen ik haar gisteren vroeg wat pasen is zei ze: dan komt de paashaas om eieren te verstoppen in de tuin…..en toen bedacht ik me opeens dat ik haar nooit het paasverhaal heb verteld hoe ik dat op mijn (christelijke) basisschool geleerd heb. Ik kom dan wel niet uit een Christelijke familie, maar op school vond ik alle bijbelverhalen prachtig en dan vooral het paasverhaal van Jezus die werd gekruisigd en weer opstond. We leerden hier toen liedjes over en elk jaar knutselden we op school wel iets in elkaar wat met het verhaal te maken had…ja ik moet haar het verhaal toch maar eens gaan voorlezen of eigenlijk haar sowieso hier wat over vertellen. Ik vraag me af hoe jullie dit doen lieve mamma`s en papa`s :-)?

Vakantie

thumbnail_20170407_114612

Hier ligt een Minions sok en daar een kaplaars…en in het midden van de kamer een bergje eenlingsokken (waarvan ik niet begrijp waar sok nummer twee blijft) we gaan op vakantie,met de auto……..naar jawel….Nederland! Een rit van (hopelijk) 14 uur, mijn Noorse vriendin en ik met twee vierjarige kids.(ja we hebben een dvd speler achterin ) we hebben er mega zin in maar op het moment hebben de kids allebei koorts…..de een heeft keelontsteking, de andere (nog) niet. Vriendin loopt stressend door het huis en ik schrijf dus aan mijn blog en het `turmat``(eten voor onderweg) staat in de oven….pizzasnurrer, dit zijn broodjes met een pizza -achtige vulling. Nu zijn er waarschijnlijk honderden recepten te vinden op internet maar ik vind het toch leuk om het mijne met jullie te delen:

Recept Pizzasnurrer

thumbnail_Screenshot_20170407-154130

Voor 32 broodjes pizzasnurrer ( ook perfect om in te vriezen):

Ingrediënten deeg:

 • 14-16 dl speltmeel
 • 1 zakje gist (12 gram)
 • 5 dl lauw water
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels zout
 • 2 theelepels suiker

Mix alle ingrediënten behalve het meel in een keukenmachine en mix vervolgens voorzichtig steeds een deel van het meel in het mengels totdat er een glad deeg ontstaat. Laat het deeg vervolgens in de kom op een warme plaats rijzen onder een plastic folie tot het dubbele volume terwijl je ondertussen de vulling maakt.

Ingrediënten vulling:

 • 500 gram gehakt
 • 1 grote ui, in blokjes
 • 1 knoflookteenje, in kleine stukjes
 • 1 tomaat, in blokjes
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • 0,5 theelepel suiker
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 eetlepel basilicum
 • 300 gram geraspte kaas

Rul het gehakt in een grote pan en voeg de ui en de knoflook erbij en bak deze tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, chilipoeder, oregano, basilicum en suiker hier aan toe en roer alles even om. Voeg als laatste de tomatenpuree erbij en meng alles goed door elkaar.  Voeg eventueel nog wat zout en peper erbij naar smaak. Laat de vulling afkoelen.

Verdeel het deeg als het is gerezen in 4 delen, strooi wat meel op het aanrecht en rol nu steeds een deel van het meel uit tot een lap. Verdeel de vulling erover en strooi de kaas eroverheen. Rol de lap vervolgens op en snij deze in 8 stukken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en strooi er nog wat kaas over. Laat de broodjes nog 20-30 minuten rijzen. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven van 210 graden en bak de broodjes in ongeveer 15 min gaar. Eet smakelijk!

Fijne pasen!

Op dit moment zit ik in de auto op weg naar Nederland, (iedereen zo goed als weer fris en fruitig) en ik rij…. Zweden, Denemarken en Duitsland steeds dichterbij…..en ben zo blij want hoewel ik geweldig vind om in Noorwegen te zijn gestrand, is het toch ook wel weer heel leuk zo een week in Nederland…..fijne pasen iedereen!

thumbnail_20170407_153152

Ilse

 

 

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter