Pompoen risotto

Avatar
geschreven door Susanne

Bereiding  ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 glas witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 klont roomboter (50 gram)
  • 1 ui
  • 1 pompoen
  • 2 handjes peterselie
  • 200 gram risotto rijst
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  •  handje geraspte oude kaas
  • gebakken pijnboompitten
  • 250 gram champignons
  • zout en peper na smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer een pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Verwijder nog wat extra pompoen met een lepel zodat je een mooie kom krijgt en hou deze stukken apart. Smeer de pompoen in met olijfolie en zet deze in de oven voor zo’n 25 minuten.

Breng een liter bouillon aan de kook en laat deze zachtjes koken. Snipper de ui en bak deze samen met de apart gehouden  pompoen in een grote pan met olijfolie totdat de ui glazig ziet. Bak de risotto en een handje peterselie voor een minuutje mee en giet er een glas wijn bij. Als de wijn bijna is opgenomen giet je er één soeplepel bouillon bij en kook al roerend net zolang totdat deze ook bijna is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is maar hou hem wel drassig.

Bak wat champignons in een pan met olijfolie en meng door de risotto. Wanneer de risotto beetgaar is roer je er de boter, de kaas, en de overgebleven peterselie doorheen en eventueel nog wat zout en peper naar smaak.

Haal de halve pompoenen uit de oven en giet de risotto erin. bestrooi met de gebakken pijnboompitten en eet smakelijk

Laat een reactie achter