Pompoensoep met gember en limoen

geschreven door Susanne

Bereidingstijd ca. 10 min + 15 minuten koken

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 250 ml kokosmelk
  • 1,5 liter groenten of kippen bouillon
  • zout en peper naar smaak
  • een paar blaadjes koriander ter garnering

Bereiding:

Halveer de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in stukken. Pel de ui en hak deze fijn samen met de teentjes knoflook.  Verwarm wat olijfolie is de pan en bak de ui totdat hij glazig ziet en voeg de stukken pompoen hieraan toe en laat dit voor ongeveer 5 minuten mee bakken. Snij ondertussen een halve rode peper in stukken. Doe de fijngesneden knoflook, de gesneden rode peper erbij. Rasp de gember en voeg dit eraan toe. Giet nu de bouillon erbij en de sap van de limoen. Laat nog zo’n tien minuten koken en giet dan de kokosmelk erdoor. Pureer alles met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met de koriander en de overgebleven rode peper en eet smakelijk!

 

 

Laat een reactie achter